Pavle Vujisić, rođen 1926. godine i preminuo krajem osamdesetih prošlog veka, tačnije 1. oktobra 1988. godine, sigurno je jedan od prepoznatljivih srpskih glumaca. On je nezaboravno učestvovao u filmskim klasikama poput “Povratak otpisanih”, “Maratonci trče počasni krug”, “Kmiondžije” i “Ko to tamo peva”.Verovali ili ne, Pavle Vuisić bio je neosporni talenat i glumac bez formalnog obrazovanja, s obzirom da nije završio ni osnovnu školu.

 

 

Od 1950. godine, kada je započeo svoju glumačku karijeru, pa sve do 1986. godine, ovaj poznati glumac je ostvario čak 129 filmskih uloga, kao i 17 TV serija i 14 televizijskih filmova. Nagrade poput “Car Konstantin”, “Sedmoolujska”, “Zlatna arena” i “Oktobarska nagrada grada Beograda” samo su neki od priznanja koja je tokom života dobijao.Pavle Vuisić, rođen na Cetinju u Crnoj Gori, potiče iz porodice u kojoj je majka Radmila bila domaćica, dok je otac Miša radio u železari. Sa svega 18 godina, učestvovao je na Sremskom frontu. Na filmskom platnu se prvi put pojavio 1950. godine u filmu Vojislava Nanovića pod nazivom “Čudotvorni mač”. U mladosti je takođe eksperimentisao s novinarstvom, a svoje prve glumačke korake napravio je u pozorištu u Pančevu.

 

 

Iako je bio cenjen i dobro plaćen glumac, mnogi ga opisuju kao boema i osobenjaka koji retko komunicira s medijima, o čemu se zapravo malo znalo.Tito je pokazao interes za upoznavanjem, ali dotična osoba nije nikada pristajala na to, sve dok ga jednog dana nije zatekla pratnja Tita tokom kupanja. Odveden je da se sretne s Titom, ali je on iz besa je odbio ponuđenu odeću, razgovarajući s Titom dok je bio u gaćama.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here