Fudbaler Cibalije iz Vinkovače , Robert Perić -Komšić , je ostavio bez teksta svjetske medije kada je odlučio da prekine svoju fudbalsku karijeru. Naime , razlog prekidanja karijere je taj što je želio da spasi život svojoj majci Ljiljani. On je odlučio da rizikuje svoj život i svoju karijeru da bi donirao dio jetre svojoj teško bolesnoj majci . Na svu sreću oporavak i operacija su prošli dobro , i ovaj veliki heroj iz Sarajeva odlučio je da se vrati na teren . Naime , nakon 13 godina dobio je novu šansu za bolji život.

 

 

Napadač Cibalije je prošle sezone odigrao 17 mečeva i postigao dva gola , adrugi je postigao samo par dana prije operacije u Istanbulu. Na teren se vratio krajem avgusta . Ovom hrabrom mladiću je ostranjeno 70 % jetre i nijw imao garanciju da će ponovo moći da se bavi fudbalom , ali nije razmišljao o posljedicama , cilj mu je bio da spasi najvažniju osobu u svom životu , njegovu majku.

 

 

-Imao sa potpuno jasnu sliku rizika , ali u tom trenutku nosam o tome razmišljao ,nije mi bilo bitno hoću li više igrati fudbal ili ne . Imao sam jasnu misiju a o je da moja mama bude dobro . Sve ostalo su sporedne stvari.-Rekao je Robert.

U javnosti je zasluženo stekao status pravog heroja , ali ovaj skromni mladić ističe da tu ulogu zaslužuje njegova majka Ljiljana.

-Mama je veći heroj od mene . Nedaj Bože nikome šta je ona preživjela u protekljih 13.godina . Imala je tri neuspješne transplatacije mrtvog donora. Bila je životno ugrožena , stomak joj je bio isunjen vodom , i samo je bilo pitanje dana kada će da umre. Kada sam saznao da su ispunjene sve opcije , spakovao sam stvari i odletio za Istanbul.-

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here