Poznata srpska glumica Danica Maksimović , osuvijek je važila za jednu od najljepših glumica na domaćoj javnoj sceni , a iza sebe ima zavidnu karijeru u kojoj je glumila u velikom broju serija i filmova kao i pozorišnih predstva.

 

 

Glumica je rođena u selu Reljicima koje se nalazi u Moravičkom okrugu i od malih nogu je pokazala veliko interesovanje za pjevanje . Nakon što je završila srednju školu , Danica je otišl u Beograd i tamo upisala fakultet. Roditelji su imali želju da upiše pravo , ona je ipak uprkos njihovim željama upisala ono što je ona oduvijek sanjala a to je glumačku akademiju , a oni su to saznali tek nakon dvije godine.

 

 

Danica je sa svojim partnerom Todetom Lolićem zajedno već nekoliko decenija , iako se nikada nisu vjenčali , par zajedno ima sina Miloša , koji je krenuo ajčinim stopama , te je završio ežiju i pravi je perfekcionista poput Danice. Danica je trenutno u osmoj deceniji života , ali još uvijek izgleda odlično , te ide u korak s vremenom , pa je tako veoma aktivna na društvenim mrežama.. Nedavno je na Instagramu objavila fotografiju svog prijatelja , koji je bio jedan od najtalentovanijih redatelja u našoj regiji Uroša Stojanovića , koji je preminuo mlad u svojoj 44.godini života . Jasno je da Danica i dalje njeguje uspomenu na njega , i još uvijek žali što nas je prerano napustio.Ispod objave koju je podijelila sa svojim pratiteljima , nizali su se komentari podrške i saosjećanja svih onih koji su ga poznavali. Naime fotografija koju je Dnaica podijelila nastala je na kultnom ostvarenju Čarlston za Ognjenku , na kojem su njih dvoje surađivali.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here