U današnjem članku ćemo pisati o domaćim glumcima , a koji nažalost više nisu sa nama . Naime , preminula je i legendarna glumica Rialda Kadrić , u 57.goini života , a proslavila se ulogom u Žikioj dinastiji , gdje je tumačila jednu od glavnih uloga Mariju.

 

 

Naime , mnoge je vijest o njenoj smrti rastužila, a glumica je preminula prije dvije godine . Nekoiko mjeseci prije smrti , Rialda je u jednom intervijuu govorila upravo o ulozi Marije , kao i o njenom životnom pozivu kao i svojim klegama . S obzirom da je većinu svog života provela u Londonu , Rialda je tada izjavila da joj nedostaje Beograd . Rekla je i kako je boravila u mnogim svjetskim gradovima , ali da se uvijek najljepše osjećala kada se vrati u svoj rodni grad.

 

 

Glumica Rialda je preminula 25,januara 2021 godine u Atini , a smrt je zadesila na ulici. Veoma je interesantno da je glumica jednom prilikom pričala o tome kako je umrla njena majka , naposlijetku su imale vrlo slične smrti. Naime , majka joj je preminula 1991.godine , na ulici u Beogradu . Tokom svog školovanja , glumica je završila Gimnaziju , potom Svetsku književnost u Beogradu . 1984.godine je otišla u London , kako bi usavršila engleski jezik , pa se ubrzo tamo i preselila , i ostala da živi 30.godina. Na kraju je izabrala psihologiju , te je postala licencirani psiholog . Na vrhuncu slave je bila sedamdesetih godina , a sve to zahvaljujući ulozi Marije u Žikinoj Dinastiji, čije reprize se i danas rado gledaju .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here