Doktor Majkl Mozli , koji je stručnjak za dijete tvrdi da tokom borbe sa viškom kilograma ,treba povesti računa o unosu voća u organizam . Naime doktor upozorava da nije svo voće isto , jer postoje one vrste voća kje imaju dosta prirodnog šećera u sebi , i to će vas spriječiti da izgubite višak kilograma.

 

 

 

 

 

Naime , doktor Majkl je specijalno analizirao koje vrste voća sadrže najveće količine šećera , naglašavajući da ih iz tog razloga treba podhitno izbaciti iz ishrane. U tu grupu se ubraja tropsko voće kao što je ananas, za čiji sok mnogi vjeruju da pomaže u topljenju masti , a zatim mango i dinje. Ako ste na dijeti ovo voće treba izbaciti iz ishrane , tvrde nutricionisti, a umjesto njih jedite jabuke , bobičasto voće i kruške. Jabuke su izuzetno zdrave , i samo jedna jabuka dnevno omogućuje bolje benefite vašem organizmu.

 

 

Jabuke su prepune flavanoida koji pomažu u zdravlju srca i kognitivne funkcije , poboljšava cirkulaciju , podstiče rad možga i smanjuje struk , sve u jednom. Jabuka također pomaže u smanjenju holesterola , i umanjuje upale u organizmu , ali je treba jesti sa korom nakon što je temeljito oprana ispod mlaza vode. Osnova svake dijete jeste da izbacite šećer. To znači da ne jedete slatkiše, ne pijete gazirana pića i ne konzumirate deserte. Umjesto toga kada vam se jede nešto slatko , onda pojedite jednu kockicu crne čokolade. Također ako želite zdrav doručak , onda ne jedite industrijske žitarice , jer su pune šećera , jedite jaja , koja su na sve moguće načine zdrava , i dugo će vas držati sitima. Također jgurt sa manjim nivoom masti sa nekim bobičastim voćem , je idealan obrok.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here