Jelena Đoković je direktorica fondacije Novak Đoković i supruga najpoznatijeg tenisera u svijetu , Novaka Đokovića , smatra da je pravilna ishrana temel dobrog zdravlja . Pznato je da njensuprug Novak Đoković boluje od celijakije , tj. ima inotoleranciju na gluten , oboje paze kako se hrane.

 

 

Naime , Jelena je prije nekoliko godina odlučila da izbaci potpuno meso iz svoje ishrane i fokusira se isključivi na biljnu ishranu , a vrlo često je na svom Instagram profilu znala podijeliti recepte obroka koje porodica Đoković konzumira zajedn sa svojom djecom , koja su također kao i Jelena na biljnoj ishrani.

 

 

Jedan od Jeleninih obroka sadrži orahe , voće , povrće i ulje , koje je vrlo hranjvo jelo i pruža mnogo energije . HJednom prilikom je Jelena na svom Instagram profilu objavila da u njihovoj kući nema šećera , a umjesto njega koristi se med , urme , sirup od agave , javorov sirup , ili rogač . Tako porodica na ovaj način zadovoljava potrebu za sklatkom , i tako nema izgovora da posegne za nekim slatkišom , kada ga uošte nema . Jelena je otkrila da pije mnogo šejkova i smutija koji su bogati voćem i povrćem , kao i koštunjavim voćem . Pomoću biljne ishraneJelena je na nevjerovatno brz način povratila djevojačku liniju , nakon dvije trudnoće , a pored ishrane mnogo joj je pomogla i fizička aktivnost. Na svom Instagram profilu Jelena često dijei fotografije iz predhodnog perioda , odnosno onda kada nije bila na biljnoj ishrani i kada je doslovno jela sve. Možemo vidjeti ogromne rezultate u njenom izgledu , naročito u licu , izgleda svježije i puna energije. Pogledajte kako je Jelena izgledala prije biljne ishrane.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here