Đorđe Balešević je bio najpoznatiji kantautor na našim prostorima , a svoju publiku je imao širom bivše Jugoslavije , a svojim neponovljivim pjesmama je ostavio neizbrisiv trag. Đorđe je prije dvije godine preminuo , a njegova izabranivca Olivera , koju je Đorđe volio cijeli svoj život , bila mu je najveća inspiracija za veliki broj njegovih pjesama .

 

 

Nedavno je Olovera odlučila za medije da progovori prvi put o tome kako je Đorđe proveo svoje posljednje dane života . Naime , Đorđe je bio u bolnici , na infektivnom odjeljenju , i tu je provodio svoje posljednje dane . Imao je koronu i njegovoj porodici nije bio dozvoljen pristup u njegovu sobu. Olivera je ispričala da čak nije znala ni u kojoj sobi Đorđe leži. Jedan dan je šetala okolo bolnice i srela jednu poznanicu koja tu radi , Olivera je pitala da i možda zna u kojo se sobi nalazi Đorđe , ona joj je rekla da je na prizemlju, te da će je tamo odvesti.

 

 

Olivera je posljedni put Đorđa vidjela kroz prozor bolničke sobe . On se pozdravio na isti način kao i uvijek , i izgledalo je kao da rastanka neće biti , ali je Olivera bila uplašena . Mahnula mu je rukama i pokazivaa da bude jak , te ga pozvala na isti način kao što je on nju deceijama ranije kada su bili mladi zvao da izađe iz Studenjaka. On je samo pružio ruku kao i milion puta do tada , a ona nije n naslutila da je to posljednji put da ga vidi . Olivera je isričala da kada bi se njih dvoje posvađali , ona bi mu nešto objašnjavala , on bi samo šutio i gledao je , a ona ga je optuživala da u tim trenucima traži inspiraciju za pjesmu. Jednom je Olivera bila ljuta na njega dva dana , a on ju je pozvao da čuje jednu pjesmu , on je otpkjevao : Nema me više u tvojim molitvama , više me putem ne prate. Olivera je priznala da joj je ta pjesma slomila srce.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here