Nikada ne znamo šta život donosi i u kojem smjeru nas sudbina vodi. Međutim, ono što znamo jeste da novac i slava rijetko donesu nešto dobro.

Mauricio Guči, poznati milijarder i čelnik modne kuće Gucci, ubijen je u ožujku 1995. godine. Vijest o njegovoj smrti isprva je šokirala svijet, no kada se otkrila priča iza misteriozne smrti, uslijedila su veća iznenađenja.

Nakon tragične smrti Mauricija Gučija počele su kružiti mnoge teorije o njegovom životu i ubojstvu, a protagonistica ove dramatične priče i njegove smrti bila je njegova supruga Patricija Ređani Martineli.

Patricia je rođena u Vignoli 1948. godine u siromašnoj talijanskoj obitelji. Majka joj je bila pralja, pa je Patricia djetinjstvo provela u siromaštvu. No, kada se njezina majka udala za bogataša Ferdinanda Ređanija, njezin je suprug usvojio Patriciu kao kćer i tako spasio njezinu obitelj iz teške financijske situacije.

Od tada se počela kretati u elitnim krugovima, pa je vrlo brzo postala opsjednuta luksuznim životom te je sebe vidjela kao utjecajnu i važnu figuru u svijetu glamura i mode.

Budući da je često posjećivala mnoga elitna okupljanja, Patricia je početkom 1970-ih na jednom tulumu upoznala Mauricija Guccija, jednog od najutjecajnijih ljudi u modnoj industriji tog vremena i pripadnika višeg staleža, najoženjenijeg neženju u društvu. . .

Priča se da je Patricia znala da će Mauricia doći na zabavu koja je bila ključna za njihove živote, pa mu se namjerno otišla udvarati.

Slavni Mauricio Guči bio je oduševljen Patricijom kada ga je prvi put sreo. No, kako je kasnije ispričala, Patricia nije odmah pala na njegov šarm te je inzistirala da joj kupi “ferrari” ako želi osvojiti njezino srce. Žena je također poznata po izjavi: “Radije bih plakala u Rolls Royceu nego bila sretna na biciklu.”

Mauricija i Patricija vjenčali su se ubrzo nakon toga 1973. i dobili dvije kćeri, Alegru i Alessandru.

Obitelj slavnog Guccija protivila se njegovom braku s “oportunisticom” (kako su je nazivali) te je čak zamolila milanskog kardinala da ih ne vjenča. Koliko god se trudili, mladi par ništa ne može zaustaviti. Mauricia i Patricia smatrali su se skladnim parom koji je živio zanimljivim životom te uživao u raskoši i luksuzu.

No, uz njihova su se imena počele vezati bezbrojne zavjere, a jedna od njih koja je počela značajno utjecati na njihovu sudbinu bila je priča kako Gucci svaki put vara svoju suprugu.

Mauricijo je u jednom trenutku otišao od kuće, rekao supruzi da ide na poslovni put i više se nije vratio. Tada je odlučio ostatak života provesti s puno mlađom Paolom Frankie. Šalje svoju prijateljicu da joj kaže da ju je odlučio ostaviti, ali Patricia to nikako ne želi prihvatiti.

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here