Nedavno je Vojna obavještajna služba (GUR) objavila video koji prikazuje ukrajinske snage kako podižu zastavu Ukrajine na platformi koja se naziva “Kule Bojka”. Ovo se dogodilo nakon izvješća da su ukrajinske specijalne snage uspješno povratile platforme za bušenje na moru koje su bile pod kontrolom Rusije od 2015. godine. Operacija je nazvana “jedinstvenom”, a vjeruje se da bi to mogao biti pokušaj da se povrati kontrola nad Crnim morem. Vijest su objavili različiti izvori. Ministarstvo obrane Ruske Federacije sada je izvijestilo da su njihove jedinice protuzračne obrane uspješno presrele i oborile 11 dronova koji su letjeli iznad Krima. Osim toga, pomorski patrolni brod “Sergei Kotov” uspio je srušiti pet mornaričkih dronova.

Izvješća pokazuju da su rano jutros ukrajinske bespilotne letjelice navodno presretnute nakon objave informacija o zatvaranju cesta na Krimskom mostu i eksplozijama u Jevpatoriji. Prema priopćenju Ministarstva obrane, objavljeno je da je pet ukrajinskih mornaričkih bespilotnih letjelica pokušalo napasti ruski vojni brod pod imenom “Sergej Kotov” dok je bio u patroli u Crnom moru.

Prema ruskom ministarstvu, brod je navodno ispalio oružje na bespilotne letjelice, uspješno uništivši svih pet. Prema izvješćima Suspilnea, Jevpatorija, obalni grad, potresao je niz snažnih eksplozija u rujnu. Izvješća lokalnih stanovnika pokazuju da su se eksplozije čule u Ujutni, selu koje se nalazi na zapadnoj periferiji grada.

Pojavila su se izvješća koja ukazuju na pojavu vozila hitne pomoći u blizini područja gdje se dogodila eksplozija. Prema lokalnim stanovnicima, bilo je izvještaja o eksplozijama u blizini ruske vojne instalacije. Vijesti jutros pokazuju da su vlasti zatvorile Krimski most za sav promet. Važno je napomenuti da je ruska vojska na Krimu također bila napadnuta u ranim jutarnjim satima jučer. Bojni brod klase Ropuča i podmornica klase Kilo pogođeni su udarom krstarećih raketa u Sevastopolju. Prema ruskoj vladi, tri broda bez posade koji su sudjelovali u napadu na njihove brodove također su izbrisana.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here