Radmila Živković je u mladosti privlačila pažnju svojim izgledom, ostavljajući neizbrisiv utisak na sve. Kao istaknuta dramska umetnica, ostvarila je značajne uloge u domaćoj kinematografiji, a njen izgled u mladosti bio je izuzetno primjetan, privlačeći veliku pažnju, ne samo zbog profesionalnih dostignuća već i zbog estetskog dojma koji je ostavljala.Ona je bila jedna od najlepših Jugoslovenki, a njen izgled je ostavljao snažan utisak, što se jasno vidi na fotografijama iz njene mladosti. Nedavno je na društvenoj mreži Instagram osvanula slika ove popularne plavuše s početka karijere, što je izazvalo oduševljenje mnogih. Radmila je stekla diplomu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i zatim ostvarila značajne uloge, uključujući filmove “Naivko”, “Sabirni centar”, “Mrtav ’ladan”, “Položajnik”, “Zona Zamfirova”, te serije kao što su “Srećni ljudi”, “Stižu dolari”, “Ulica lipa” itd.

 

 

Radmila Živković, rođena 16. aprila 1959. godine, srpska je glumica koja je ostvarila značajnu karijeru u domaćem filmskom i televizijskom svetu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a zatim je stekla popularnost kroz svoje impresivne uloge u filmovima i serijama.Radmila Živković je svojom pojavom i talentom osvojila srca gledalaca, a njen doprinos srpskoj kinematografiji čini je jednom od cenjenih ličnosti u svetu domaće zabave. Kroz godine, nastavila je donositi izuzetne izvedbe, gradeći trajan uticaj u svetu glume u Srbiji.

 

 

 

Kao umetnica u pozorištu, Radmila Živković je ostvarila značajne uloge na scenama kao što su Atelje 212, Pozorište na Terazijama, Zvezdara teatar, te kao dugogodišnja članica Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Nagrađena je prestižnom nagradom “Milivoje Živanović”, a vrhunac njene karijere dogodio se 6. februara 2005. kada je primila nagradu “Žanka Stokić”, koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić. Ovo priznanje je zaslužila za svoju izuzetnu interpretaciju uloge Živke Popović u predstavi “Gospođa ministarka” u režiji Jagoša Markovića, izvedene na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here