Kada je reč o medicini , ona je svakako bila na boljem nivou kada je reč o prošlim vremeni , a sve jer je se dosta problema koji su zdravstvene prirode lečili prirodnim putem , dok danas svi se odmah uhvate lekova , koji svakako nisu zdravi . Naime , za zečiju stopu ili namenu , naš narod je verovanja da je to lek koji leči neverovatnih čak 99 bolesti . Naime , ova lepotica spada u biljke koje rastu u šumi , te koje su bezbedne , a koriste se i za upalu desni , kao i nervoznih creva , te zaustavljanja dijareje .

Inače ,miris potiče od ugljovodonika eugenola iz etarskog ulja (u biljci ga ima oko 0,2%). Pored etarskog ulja zečja stopa sadrži i veoma visok procent tanina, flavonske hetrozide, a u listu ima i vitamina C. Posebna kombinacija tanina i antiseptičkog ulja čini ovu biljku jednim od najboljih lekova zta jačanje slabih desni , te zaustavljanja krvarenja . Naime , ona se u tu svrhu može koristiti ili sam aili u kombinaciji sa žalfijom . Naime , U kombinaciji sa petrovcem, angelikom i hajdučkom travom daje se osobama koje pate od sindroma nadraženih crijeva.

Inače , kada je reč o ruskoj narodnoj medicini , od korena zečije stope pravi se tinktura za popravljanje raspoloženja , kao i protiv melanholije , te se ona pomešana sa petrovcem preporučuje onima koji pate od hroničnog umora , Naime , i ostali lekovi koji u sebi sadrže određeni procenat zečije stope , veoma su efikasni i delotvorni.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here