Jelena Tomašević je udata za poznatog košarkaša Dejana Tomaševića , ona je govorila o svojoj rijetkoj bolesti na RTS-u , u emisiji “Ordinacija”. Naime , Jeena ima rijetku autoimunu bolest, a zove se lupus , i dešava se kada je tijelo često pd stresom , ili je povrijeđeno stvarima kao što su pušenje ili previše pića .

 

 

Jelena je majka četvero djece , i prije deset godina je počea da se osjeća bolesno , a znaci za bolest su bili toliko suptilni da ih je bilo teško primjetiti. Naime , Jelena je nakon rođenja četvrtog djeteta primjetila da joj prsti počinju biti veći . Otišla je kod ljekara i oni su otkrili da ima bolest koja se zove lupus . Uradili su zetove kako bi bili sigurni . Jelena je prvi put čula za lupus tada , preselili su se u Atinu i ona je pitala drugog doktora za mišljenje , i oni su joj potvrdili da ima lupus . Doktor je rekao iako ima 36 godina , njeno tijelo se osjeća kao da ima 75.godina.

 

 

Jelei su doktori otkrili da ima dvije bolesti lupus i reumatoidni artritis , i zbog toga se osjeća veoma bolesno .Kada se Jelena razbolila , njen muž je to teško podnio , jer su se dešavale mnoge promjene , poput preseljenja u novo mjesto , ali je Jelena ostala jaka i nije dozvolila da je to sruši . Jelena je osoba koja se nikada nie žalila , niti je vljela da privlači pažnju na sebe , ali kada je postala bolest ozbiljna da ne može osnovne zadatke da obai , tada se zabrinula . Naime , ona ima i temperaturu koja traje već 6 meseci. Ponekad kada je tužna voli da bude sama i da plače , ili da razgovara sa sestrama , ali to radi na način da niko ne zna.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here