Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, mladi ubica Kosta K. (14) pokazao je uznemirujući nivo hladnoće u odgovorima na pitanja, ostavljajući roditelje žrtava šokiranim svakim odgovorom.

Na pitanje srpskih medija šta mu nedostaje u životu, odgovorio je jednostavnim, ali potresnim odgovorom: „Ujak, pas i sestra.

Prema upućenom insajderu iz Republike, dogodio se neobičan incident u kojem je pojedinac, naizgled bez mnogo obzira, izrazio da je njegov stric, koji je brat njegove majke, osoba za kojom čezne. Zanimljivo je da je tada na svoju listu uvrstio i voljenog psa kućnog ljubimca, a tek na kraju je spomenuo svoju sestru. Iznenađujuće, nije spomenuo svoje roditelje, ne pokazujući nikakve naznake kajanja zbog potencijalnog poremećaja njihovih života. Ovo ponašanje izazvalo je zabrinutost, jer je nagovještavalo da nešto nije u redu.

Dok je razgovarao iz bolničkog kreveta putem veze uživo, bez njegovog znanja, tajni sud se sastao u susjednoj prostoriji u kancelariji tužilaštva.

U pozadini kadra mogla se vidjeti i njegova majka Miljana Kecmanović.

Roditelji žrtava ostali su zatečeni ponašanjem Miljane Kecmanović, jer nije u skladu sa njihovim očekivanjima o tome kako treba da se ponaša majka deteta masovnog ubice. Bili su zaprepašteni što je ostala nedirnuta čak i kada je bila suočena sa srceparajućim pitanjima žrtava, pitanjima koja su svakome mogla natjerati suze na oči. Miljana je pokazivala hladno držanje, slično kao njen sin, odsutno je provlačila prste kroz svoju zavezanu kosu dok je on sve vreme držao ruke ispred sebe. Sve je zbunilo kako je njeno lice ostalo ravnodušno na upite Suzane Čikić, ožalošćene majke koja je izgubila sina Andriju Čikića u divljanju ubice. Sam ubica je Suzani priznao da je bio svjestan svojih postupaka, ali nikada nije izgovorio ni riječ kajanja. Ovako tragičan gubitak zadesio je Suzanu, majku koja je od ruke ubice izgubila svoje jedino dete, kao i Miloša Čikića, dečakovog oca. U međuvremenu, majka zločinca nastavila je kao da se katastrofa nikada nije dogodila. Republički izvor je rekao da su roditelji žrtava ostali bez teksta.

Nakon što su svjedočili saslušanju, bili su odlučni u svom uvjerenju da porodičnoj dinamici nedostaju toplina i privrženost.

S obzirom na dokaze otkrivene tokom istrage, a posebno na otkriće da je otac ubice, dr Vladimir Kecmanović, svom sinu omogućio pristup oružju i oružju, kao i otkriće DNK majke na čauri, roditelji žrtve tvrde da oba roditelja snose odgovornost za kriminalne radnje njihovog sina.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here