Proljeće je period kada je vrijeme promjenjivo, pa je zbog toga sve više virusa u zraku . Snažan imunitet je nešto što je najvažnije u borbi protiv virusa , te da nebi došlo do razvoja drugih bolesti , kao što je na primjer upala pluća , kao i drugi respiratorni problemi.

 

 

Usljed naglih promjena vremena , koje su iz godine u godinu sve izraženiji , dolazi do nastanka prehlade i gripe , a oslabljen imunitet dodatno pogoršava situaciju . Za sve osobe koje imaju problem sa imunitetom preporučuje se konzumacia voća i vitamina , te suplemenata kako bi poboljšali svoj imunitet. Nastojte da prilagodite ishranu i da unesete dovoljnu količinu kvalitetnih namirnica , koje će opskrbiti Vaše tijelo neizostavnim mineralima potrebnim za svakodnevo funkcionisanje. Gledajte da uosite što manje šećera , koje nije nikako dobro za vaše zdravlje .

 

 

U današnjem članku smo vam pripremili jedan recept , koji je odličan za podizanje imuniteta , a ne teba vam mnogo sastojaka. Naime , od sastojaka vam je ptrebno mrka , jabuka , narandža ili borovnice koje se mogu naći i zaleđene u marketima. Ovo nije zamjena za vašu redovnu ishranu , koristite ga kao dopunu ishrani. Pomiješajte sve namirnice u blender dodajte alo vode i za veoma kratko vrijeme u svoj organizam unesite sve potrebne vitamine i minerale. Najbitnije je da koristite svježe i zrelo voće , te obratite pažnju na one kupovne, koji mogu biti puni pesticida , pa je potrebno kupovno voće i povrće oprati u rastvoru vode i sode bikarbone , kako bi pesticii koji se nalaze na kori spali. Ovaj napitak pijet svako jutro na prazan stomak , i imat ćete otporan imunitet.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here