Živimo u vremenu u kojem su plastične operacije postale uobičajena praksa, čak i među maloljetnom populacijom, što je dovelo do značajnog gubitka pojma prirodne ljepote. Mlade djevojke sve češće donose odluke o korekcijama na svom tijelu, potičući ovu trendu i u društvu. Jedan primjer koji ilustrira ovu pojavu je influencerka i majka četvero djece, Juju Ferari, koja je otvoreno priznala da je podvrgnuta brojnim plastičnim operacijama tokom svog života.

Juju Ferari je svoje putovanje prema savršenstvu započela već kao tinejdžerka, jer je osjećala da ne odgovara standardima ljepote koje je vidjela kod svojih vršnjakinja. Njene želje za tijelom sličnim Barbie lutki ili poznatim ličnostima poput Kardi B i Kim Kardašijan, dovele su je do toga da postane ovisna o plastičnim operacijama. Međutim, sa zadnjom korekcijom je otišla predaleko, prelazeći granice sigurnosti i zdravlja.

Nažalost, nakon posljednjeg zahvata u kojem joj je ubrizgan ogroman volumen industrijskog silikona u stražnjicu, suočila se s ozbiljnim posljedicama. Osjećala je jaku nelagodu i gubitak funkcionalnosti, pa čak i najosnovnije vježbe postale su nemoguće. Ovako velike količine silikona mogu biti izuzetno opasne po zdravlje i čak smrtonosne.

Sve te promjene na tijelu nisu prošle neprimijećeno u društvu i na društvenim mrežama. Juju Ferari suočila se s brojnim negativnim i uvredljivim komentarima. Mnogi su je kritizirali zbog izgleda njene stražnjice, tvrdeći da je previše umjetna i neskladna s njenim ostalim proporcijama. Također, neki su je osuđivali zbog toga što kao majka četvero djece nije uzor i primjer kako bi trebala izgledati i ponašati se. Ovakvi komentari dodatno su utjecali na njen osjećaj samopoštovanja i izazvali žaljenje zbog posljednjeg zahvata. U nastojanju da ublaži negativne reakcije, Juju Ferari sada koristi fotošopove i razne filtere kako bi “smanjila” svoju stražnjicu na fotografijama. Međutim, ova praksa ne mijenja činjenicu da je podvrgnuta opasnim postupcima kako bi zadovoljila neostvarive ideale ljepote.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here