U suvremeno doba postoji rastući trend pojedinaca koji daju prioritet brizi za okoliš i problemu klimatskih promjena, posebice donošenjem svjesnih izbora kao potrošača. To uključuje smanjenje konzumacije mesa, ograničavanje putovanja zrakoplovom i izbjegavanje kupnje u trgovinama brze mode. Ti pojedinci vjeruju da poduzimanjem ovih radnji aktivno pridonose cilju. Unatoč tome, postoji protuargument koji sugerira da njihovi napori možda neće imati značajan učinak zbog relativno malog broja u društvu.

 

 

Unatoč toj činjenici, neki poznati pojedinci ipak su na sličan način pristupili svojim potrošačkim navikama i posvećenosti očuvanju okoliša. Danas ćemo otkriti kakvi su se odgovori pojavili na temu Jelene Đoković i njezinog skromnog odijevanja, kao i njezine odluke da se odluči za proizvode koji manje zagađuju okoliš.

 

 

Opće je poznato da odjeća ne bi trebala imati pretjerane cijene, ali luksuzni brendovi i dalje drže visoke cijene i privlače slavne osobe koje su spremne izdašno potrošiti na tu odjeću. No, Jelena prkosi tom stereotipu i odlučuje se za skromniju garderobu, odjenuvši se poput obične osobe u jednostavnu majicu, traperice i obične tenisice.

 

 

Sve to ilustriraju priložene slike. Tijekom gostovanja u emisiji “Među nama” otvoreno je podijelila svoju nepokolebljivu predanost svemu u što vjeruje, priznajući pritom i svoj prerogativ da mijenja svoj pogled na neke stvari. Važno je napomenuti da njezin trenutni način života ne isključuje mogućnost buduće promjene mišljenja, gdje bi mogla odlučiti odbaciti bogatstvo i ekstravagantnu odjeću.

 

Izražavajući uvjerenje u ispravnost svojih postupaka, ona tvrdi da je njen pristup borbi za planet ispravan. Međutim, ona čvrsto tvrdi da ne nastoji uvjeravati druge, prepoznajući i poštujući inherentnu različitost među pojedincima. Dok neki hvale Jelenu zbog njezinih nepokolebljivih uvjerenja, ima i onih koji površno kritiziraju njezin izbor odjeće, zanemarujući suštinu njezina cilja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here