Srbija se prije dva dana suočila sa strašnom tragedijom , koja je uzdrmala cijeli region , a u roku od samo nekoliko sati , na desetine stranih medija e stiglo u Srbiju kako i uživo izvijestili sa mjesta nesreće. Kako ste već upoznati , u tragičnoj nesreći život je zgubilo osam mališana i portir u školi “Vladislav Ribnikar” , nakon št je trinaestogodišnji K.K unio u školu vatreno oružje i započeo paljbu po svojim drugarima.

 

 

Scene sa mjesta nesreće su potresle cijeli region , a kako se naknadno saznalo , dječak je ovaj krvavi pir planirao mjesec dana unazad , a na samom saslušanju nije pkazivao znakove kajanja , što je dodatno uznemirilo građane. Javne ličnosti su također preplavile društvene mreže sa porukama podrške i izjavama saučešća porodicama žrtava , a u velikom broju objava ističe se i postavljena fotografija od strane političara , Čedomira Jovanovića .

 

 

Naime , među odmero stradale djece je i dječak inicijala A.Č koji je bio izuzetno talentovan za muziku i u najranijem dobu je počeo svirati klavir . A.Č je bio vanserijski talenat kakavse rijetko može sresti , a osvajao je brojna priznanja i nagrade . Iako je bio još uvijek mali dječak , on je uspio iskomponovati kompoziciju “Emocije” , sa kojom je pobijedio na jednom muzičkom stvaralštvu. Ovog dječaka je spomenuo Čedomir Jovanović , ističući veliku tugu i bol sa kojom se susrelo naše društvo , a navodi da je pored ovog dječaka palo i još sedam anđela , čiji su ivoti nažalost rano prekinuti . Neutješne porodice i javnost se još uvijek opraštaju od palih mališana , a u Srbiji je proglašena trodnevna žalost.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here