I danas za vas imamo jednu priču , a koja j zasigurno vredna pažnje , te nam ovaj put dolazi iz Bosne i Hercegovine , a ovog petka ona je potresla celu javnost . Naime , radi se o tome da je sud u Zenici podigao optužnicu protiv Zehre Alajmović ,koja ima 35 godina , kao i njenog upruga Mustafe koji ima 38 godina , s ve da su varali i prali novac . Naime , njih dvoje su poslednjih 6 godina , na osnovu Zehrinog lečenja uspeli da skupe pola miliona evvra , a koje su trošili na provod , igrice , vozila ,kao i ostale životne ppotrepštine.

Inače , oni su krenuli sa svime 1 januara 2015godine ,a raskrinkani su 14 decembra prošle godine. Njihova humanitrna akcija se zvala “Ko nema nek uzme, halal je”, a pomoću nje su putem Fejsbuka i ostalih portala primali uplate sa svih strana sveta. “Novac je prikupljan i za stipendije, zekte, kurbane i dr. U stvarnosti, prikupljana novčana sredstva trošili su u druge svrhe, tako što su veće količine potrošili za privatne svrhe podizanjem novca na bankomatima, plaćanjem karticama u raznim marketima široke potrošnje na području BiH, zatim specijalizovanim prodavnicama tehničke robe, obuće, odeće, benzinskim pumpama, naknade za online video igrice, popravku svog vozila, kao i druge utroške, umesto za lečenje Alajmović Zehre, za koju su prvenstveno tražili novčanu pomoć” – navodi se u optužnici.

Također se terete da su varali i druge ljude da im daju svoje kartice sa PIN kodovima, da bi kao primali pej pal uplate. “”Mustafa Alajmović, nakon što mu je blokiran račun, dogovorio je sa B.M. i njegovom suprugom B.S. da njemu i supruzi Zehri daju svoje bankovne kartice i PIN brojeve od njihovih računa, obrazlažući da su im potrebne kako bi novac sa PayPal računa nakon izvršene uplate, bio prebačen na njihove račune i u svrhu konačnog podizanja za lečenje Zehre”, stoji u optužnici.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here