Džip Željka Ražnatovića Arkana, legendarnog vođe paravojnih formacija, i dalje privlači pažnju javnosti. Ovaj blindirani automobil stoji parkiran već 23 godine ispred porodične kuće na Autokomandi, gde živi njegova udovica Svetlana Ražnatović, poznatija kao Ceca, zajedno sa decom i ostalim članovima porodice. Blindirano vozilo postalo je predmet ostavinske rasprave, što onemogućava njegovu prodaju. Tokom svojih godina u vođenju paravojnih jedinica, Arkan je ovim vozilom često prevozio najveću balkansku muzičku zvezdu, Cecu, posebno na dan njihovog venčanja 1995. godine.

Iako je prošlo više od dve decenije od Arkanove tragične smrti, njegov život i dalje intrigira javnost. Džip, kao svedok prošlosti, ostaje nepokretan preko puta porodičnog doma. Svedok jedne ere, automobil je sada popucalog stakla od stajanja, možda i od namernog oštećenja. Prijatelj porodice Ražnatović deli svoje sećanje na Željka Arkanu, ističući da je ovaj džip bio Arkanovo omiljeno prevozno sredstvo. Sa susedstvom na Autokomandi i stadionom Crvene zvezde u blizini, gde ima mnogo navijača, vozilo ostaje kao neka vrsta misterije i sećanja na prošla vremena.

Osim automobila, i dalje je nerešena sudbina bogatstva koje je Arkan ostavio iza sebe. Testamentom su deca iz četiri različite žene nasledila nekretnine, ali ostavinska rasprava i dalje traje, a javnost i mediji ostaju zainteresovani za sudbinu imovine nekadašnjeg vođe. Uz džip i dalje parkiran u senci uspomena, ostaje da se vidi kako će se završiti priča o Arkanovoj ostavštini i legendarnom automobilu koji svedoči o jednom turbulentnom periodu balkanske istorije.

 

Neke stvari će zauvek ostati misterija i iako se činilo lagano nije baš tako jednostavno doći do odgovora.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here