Stiglo nam je proljeće , a snjim i uređenje dvorišta , travnjaka kao i sadnja cvijeća. Prekrasan travnjak zahtjeva predanost , znanje , naporan rad , strast i dobre resurse. Definitivno svi oni koji imaju baštu ili dvorište moraju se sada uhvatiti kosačice u ruke , ako žele da im dvorište izgleda besprijekorno.

 

 

Naime , ako posjedujete komad zemlje , sada je vrijeme da se upustite u avanturu njege travnjaka , te da napravite svoj vrt iz snova , i uživate u porodičnim druženjima i roštilju na Vašem savršenom travnjaku.Postoje smjernice koje je potrebno slijediti , pa čak i oni koji su novi u vrtlarstvu mogu uživati u uzgoju zadivljujućeg travnjaka. Travnjaci koji su otporni na mehaničko habanje , dugotrajni i tolerantni na sjenu , zahtjevaju mješavinu engleskog ljulja , crvenog vlasulja , prave livadnice i bijele rose.

 

 

Kada nastupi proljeće na horizontu , tada je savršeno vrijeme da posijete travu u svom vrtu. Najbolje vrijeme za sadnju trave je proljeće ili kraj ljeta , tada su idealni uslovi , temperatura tla je manja od 10 stepeni , razina vlažnosti između 70-80% i sunčano vrijeme. Donosimo Vam par savjeta o tome kako da iskoristite ove uvjete: Prvo iskorjenite neželjeni rast , iščupajte korjenje i uklonite kamenje . Ddajte pijesak kako biste obogatili tlo i poboljšali njegovu kvalitetu. Koristeći grablje izravnajte budući travnjak , a adekvatno zalijevanje je ključno jer se trava sastoji od otprilike 80% vode. Tokom ljeta i vrućeg vremena zalijevajte rano ujutro ili navečer sa 20-25 litara vode na 1m kvadratnih . Izbjegavajte lagano zalijevanje , jer ono dovodi do isparavanja vode i prije nego dođe do korjena , i to je uobičajna greška koju mnogi rade.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here