Mitar Mirić je svakako jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih pjevača na našoj domaćoj sceni , i on je bio među prvima koji je dobio svoj navijački klub. Mitar Mirić sada ima 66 godina , ali on i dalje aktivno nastupa i oduševljava svoje vjerne fanove. Mitar je rođen u selu Bogutovo , između Tuzle i Bijeljine , u jednoj rudarskoj porodici , i kako je više puta rekao niko u njegovoj porodici nema talenat za pjevanje , te da ne zna od koga je naslijedio.

 

 

Mitar je završio srednju Mašinsku školu u Brčkom , ali nie išao na fakultet za čime i danas veoma žali . Kada je išao u srednju školu , postao je i član kulturno umjetničkog društva , a sa njim je jedno vrijeme na turneje išao i ZaimImamović koji je na Mitra imao veliki uticaj. Mitar je nakon srenje škole otišao u Srajevo , kako bi snimio svoju prvu ploču. Kda je nastupao na festivalu na Ilidži tada je Mitar i postao poznat.

 

 

Mitar je na svoju prvu turneju išao sa Zoricom Brunclik , i to kada nije bio popularan , i na tome joj je on iznimno zahvalan , jer mu je tada mnogo pomogla da bude viđen i zapamćen. Na turneji u Skoplju upoznao je svoju suprugu Suzanu , a par se nakon nekog vremena vjenčao , uskoro će proslaviti četvrtu deceniju svoga braka. U braku su dobili kćerku Sanju , kojoj Mitar nije pružao puno pažnje tokom njenog odrastanja , što mu je sada veoma žao. Zato svu pažnju koju Mitar nije pružio Sanji , sada pružaunucima koje obožava.Mitar je ispričao za novinare kako je ejdne prilike dođao na ideju da obuče kožni prsluk na golo tijelo ,a svi su mu zbog toga rekli da je poludio , samo ga je Džej poržao . Jedna grupa je snimila pjesmu u kojoj je refren bio posvećen njemu i glasio je Tarmi Rićmi , i to je postao njegov nadimak.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here