Minimalne jutarnje temperature kreću se od -6°C do -1°C, dok maksimalne variraju od 4°C u Dimitrovgradu do 9°C na severu i zapadu Srbije. U utorak ujutru očekuje se mraz i sporadična pojava magle. Tokom dana, uglavnom će biti sunčano s nešto oblaka ujutru i pre podne u centralnim i južnim delovima Srbije. Na severu će biti najduže sunčanih sati. Vetar će biti slab, istočni i jugoistočni na severu, dok će na jugu Srbije duvati severni i severoistočni vetar. Pritisak će biti iznad normale. Minimalne jutarnje temperature kretaće se od -6°C do -1°C, dok će maksimalne temperature ići od 4°C u Dimitrovgradu do 9°C na severu i zapadu Srbije. Uveče se očekuje suvo vreme, a temperatura će u 22h biti između -2°C i 2°C.

 

 

Beograd: U utorak ujutru očekuje se blagi mraz. Tokom dana će dominirati sunčano vreme, uz slab jugoistočni vetar. Pritisak će biti iznad uobičajenih vrednosti. Minimalna temperatura će se kretati od -1°C u centru grada do -3°C na periferiji, dok će maksimalna temperatura dostizati 9°C. Uveče će ostati suvo, a temperatura oko 22h će biti oko 2°C.
Niš: U utorak ujutru se očekuje blagi mraz. Tokom pre podneva očekuje se promenljiva oblačnost, a od sredine dana će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab, dolazeći sa severa i severoistoka. Pritisak će biti iznad prosečnih vrednosti. Minimalna temperatura će biti oko -2°C, dok će maksimalna temperatura dostizati oko 6°C. Uveče se očekuje suvo vreme.
Užički region: U utorak ujutru očekuje se mraz i moguća magla u kotlinama. Tokom dana će biti pretežno sunčano, s nešto oblaka ujutru i pre podne. Vetar će biti slab, dolazeći iz istočnog i severoistočnog pravca. Pritisak će biti iznad normalnih vrednosti. Minimalne jutarnje temperature kretaće se od -5°C do -2°C, dok će maksimalne temperature biti u rasponu od 5°C do 7°C. Uveče se očekuje suvo vreme. Na Zlatiboru i Tari, sunčano s najvišim temperaturama do 2°C na 1000 metara nadmorske visine.
VOJVODINA: U utorak ujutru predviđen je mraz, s sporadičnom pojavom magle. Tokom dana će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab, dolazeći iz istočnog i jugoistočnog pravca, s povremenim pojačanjem na jugu Banata. Pritisak će biti iznad prosečnih vrednosti. Minimalne jutarnje temperature biće u opsegu od -4°C do -2°C, dok će maksimalne temperature kretati od 7°C do 9°C. Uveče će biti vedro s blagim mrazem, a temperatura u 22h biće između -2°C i 0°C.
Novi Sad: U utorak ujutru očekuje se slab mraz. Tokom dana će biti pretežno sunčano, uz slab jugoistočni vetar. Pritisak će biti iznad normalnih vrednosti. Minimalna temperatura biće -3°C, dok će maksimalna dostizati do 8°C. Uveče će biti suvo, a temperatura u 22h biće oko 0°C.
Subotica: U utorak ujutru se očekuje slab mraz. Tokom dana će biti pretežno sunčano, uz slab jugoistočni vetar. Pritisak će biti iznad normalnih vrednosti. Minimalna temperatura biće -4°C, dok će maksimalna iznositi oko 7°C. Uveče se očekuje suvo vreme, a temperatura u 22h biće oko -1°C.

 

 

Vremenska prognoza za naredne dane: U sredu ujutru očekuje se mraz i moguća pojava magle, posebno u kotlinama zapadne i južne Srbije. Tokom dana će biti pretežno sunčano, uz slab istočni i jugoistočni vetar. Pritisak će biti iznad uobičajenih vrednosti. Minimalne jutarnje temperature kretaće se od -6°C do -1°C, dok će maksimalne temperature ići od 5°C do 11°C. Uveče se očekuje suvo vreme, a temperatura u 22h biće u rasponu od -2°C do 2°C.
U četvrtak će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije od proseka. Uveče se očekuje naoblačenje na severu Srbije s sporadičnom pojavom kratkotrajne kiše. Za petak se prognozira nekoliko stepeni hladnije vreme uz novo prolazno naoblačenje, s malo kiše najpre na severu. Za vikend, tačnije subotu i nedelju, očekuje se značajan porast temperature.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here