Vijest koja je jutros zadesila Srbij ,pogodila je i cijelu regiju . Naime , u Beogradu u OŠ Vladislav Ribnikar došlo je do masovne pucnjave. Dječak koji ima samo 14.godina sa očevim pištoljem je upao na čas historije i počeo pucati. Prilikom tog čina ubijeno je osmero djece , ranjeno šest i nastavnica , a portir škole je također izgubio život.

 

 

Dječak po imenu Kosta Kecmanović , je pucao na svoje školske drugove , i nastavnicu je pogodio u predjelu stomaka. Niko ne može da vjeruje da se ovo događa kod nas , i velika se uzbuna digla za sve . Dječak koji je počinio zločin je poznat kao odličan i miran učenik , koji je bio učesnik na brojnim školskim takmičenjima. Dječak je uhapšen u školskom vorištu , i prilikom hapšenja nije pružao otpor, a navodno im je rekao da je pucao zato što je psihopat.

 

 

Kako mediji prenosi , riječ je o sinu jednog uglednog beogradskog radiologa , a policija trenutno pretresa njihov stan , ne bi li došli do kakvih informacija vezanih za motiv ovog gnusnog čina. Ispred bolnice u Tiršovoj u kojoj leže dva povrjeđena dječaka sa prostreljenim ranama u nogama , i djevojčica koja ima ozbiljne povrede mozga i u teškom je stanju , nalaze se njihovi drugovi iz razreda koji čekaju informacije o njima i plaču. Djeca su preplašena , kao i njihovi roditelji, a policija je počela da navodi tijela uijene djece i svih roditelja koji ne mogu stupiti u kontakt sa svojom djecom je objavljeno da dođu u policijsku stanicu na Vračaru , tamo će dobiti više informacija vezan za ovaj slučaj.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here