Danas su lekari Hitne pomoći i Urgentnog centra u Čačku bili izuzetno zauzeti zbog ekstremno visokih temperatura. Međutim, njihov rad danas je bio obilježen neobičnom situacijom u kojoj su lekari i sami morali biti spaseni dok su pružali pomoć pacijentu.Naime, lekari Hitne pomoći su odgovorili na poziv da pomognu Čačaninu koji je bio izujedan rojem pčela u svom dvorištu. Međutim, kada su stigli na teren, pčele su napale i izujedale lekare i tehničare.

Jedan kolega čačanskih lekara je ispričao da je pacijent imao preko 100 uboda i da je čekao pomoć okružen rojem pčela. Kada su lekari pokušali da ga unesu u sanitet, razjarene pčele su počele da ih jure i ujedaju, što je stvorilo haos.

Kompletna ekipa, zajedno sa pacijentom, je izujedana stigla u Urgentni centar. Iz Opšte bolnice u Čačku su potvrdili da su zbrinuli pacijenta i da se nalazi u dobrom opštem stanju. Lekari i tehničari iz saniteta nisu bili pregledani ili zbrinuti u bolnici.Dr Bojan Pavlović iz Urgentne službe je izjavio da je pacijent primljen u čačansku bolnicu i da je zbrinut u službi dermatologije. Pacijent je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali će biti zadržan na tom odeljenju nekoliko dana radi dalje opservacije.

Ova neobična situacija pokazuje hrabrost i predanost lekara Hitne pomoći, koji su rizikovali vlastitu sigurnost kako bi spasili život pacijentu koji je bio u opasnosti od pčelinjeg napada. Njihova hrabrost i posvećenost zaslužuju divljenje i priznanje za njihov nesebičan rad u izuzetno izazovnim okolnostima.Pčele su izuzetno važne i korisne stvorenja u prirodi. One imaju ključnu ulogu u oprašivanju biljaka, što je od vitalnog značaja za očuvanje biodiverziteta i poljoprivredne proizvodnje. Pored toga, pčele su i proizvođači medija, koji su cijenjeni namirnica zbog svojih nutritivnih vrijednosti i ljekovitih svojstava.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here