Učenici OŠ Vladislav Ribnikar su od jutros u strahu . Naime , nakon što je njihov školski kolega Kosta Kucmanović koji je učenik sedmog razreda , počinio krvoproliće . Djeca su u šoku , a za medije su uspjeli reći nekoliko riječi , kako se sve izdešavalo , šta im je počinitelj govorio.

 

 

“Čuo sam 20 hitaca sa glavnog ulaza škole i ništa mi nije bilo jasno . Učiteljica nam je rekla da svi tu ostanemo , onda je ušao nastavnih gistorije i rekao da je u školi pucnjava. Bila je opšta panika izletjeli smo iz kole. Nismo znali šta se dešava , policija je brzo došla , mislim da je bilo 10 do 15patrola.” Rekao je dječak koji je i dalje u stanju šoka.

 

 

Učenica koja je također svjedočila ovok krvavom piru rekla je :

“Vidjela sa obezbjeđenje kako pada , mislila sam da nreko baca petarde. Imala sam fizičko i išla gore na posljednji sprat , otrčala sam dole i rekla nastavnici fizičkog da neko puca , svi smo tu ostali na bezbjednom i tada smo čuli još pucnjeva.” Istakla je da se družila sa učenicima iz tog odjeljenja , a od dječaka koji je počinio masakr , ovo nije očekivala.

Jedan od roditelja kaže da je njegov sin čuo pucnje izašao je napolje jer je mislio da su petarde i kada je shvatio o čemu je riječ otrčao je da spase mlađu sestru. . Učiteljica mu je rekla šta lupaš , izađi napolje , o je bio odlučan i sestri je rekao ” Ne ti ideš sa mnom ” i tako je izvukao , i onda su počeli da bježe svi , kada su shvatili šta se dešava.

 

 

“Nije birao na koga puca , neki od ubijenih su mu bii drugari. Ja sam bio u drugom kabinetu kad smo čuli pucnjevu, a onda su došli da nas sklone , ada je policija došla sprovodili su nas na drugu stranu , ali sam vidio dvije drugarice da leže i ne pomijeraju se. Nisam znao da ih je ubio.Drugari su se skrivali ispod klupa i bježali po učionici , ali nisu uspjeli da se spase. Prema njegovim riječima K.K nije bio problematićan , samo malo čudan , i rijetko se ko s njim družio.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here