Jutros je oko 8 sati naoružani 14-godišnjak , upao u osnovnu školu u centru Beograda i počeo pucati , a prema najnovijim informacijama ubijeno je između šestero i osmore djece i jedan uposenik škole. Kako prenose mediji , osmeo djece je preminulo od dobivenih povreda , kao i čuvar osnovne škole “Vladimir Ribnikar” , u centru Beograda.

 

 

Kako doznajemo , učenik je upao na čas historije i počeo pucati na učenike.. Jedno povrijeđeno dijete je na operacionom stolu , dvoje su na intenzivnoj njezi , a ostalim povrijeđenima među kojima je i nastavnica , pružena je ljekarska pomoć. Kako doznajemo naoužani učenik je uhapšen , a navodno učenik pohađa sedmi razred osnovne škole. Čuvar škole je preminuo zbog dobivenih povreda.

 

 

Nakon pucnjave naoružani maloljetnik je pobjegao iz škole , ali je ubrzo uhapšen ispred škole je veliki broj pripadnika policije , i tri vozila hitne pomoći . Stigli su i roditelji djece koja su danas bila na nastavi. Jedno povrijeđeno dijete je na operacionom stolu. Svi su u šoku i uposlenici škole , javnost , a rditelji nastradale djece su neutješni . Niko ne zna šta je moglo da se desi tom dječaku da počini ovako strašan zločin, te šta ga navelo na to . Nije poznato šta će se desiti dalje s njim , trenutno je u policijsko stanici , pa će vjerovatno biti smješten u maloljetnički dom. Priliko hapšenja , maloljetni delikvent je imao kapuljaču na glavi i hodao je mirno. Dječak je u školu ponio očev pištoj i odjednom počeo da puca . Nakon pcnjave djeca su u šoku, sjede na travi i plaču , a roditelji su ispred škole i nestrpljivo čekaju da njihova djeca izađu.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here