Marko Janketić je glumac koji je na usponu svoje karijere . Jš od malih nogu Marko je znao čime će se baviti , a nije ni čudo , jer poznato je da su mu oba roditelja , poznati domći glumci , pa je očekivano i Marko krenuo njihovim stopama. Marko je sin Miše Jnketića i Svjetlane Knežević , a ima još i brata i dvije sestre i oni su jeddna skladna velika porodica.

 

 

Nakon što je završio glumaču akademiju , Marko je počeo svoju profesionalnu karijeru u filmu Tri palme za dvije bitange i ribicu. Marko je još tada dokazao da ima neosporan talenat , i da nije uspio da završi glumu smo zahvaljujući uticaju svoga oca , kako se tada uveliko pričalo , a to je narušilo i njegovo samopouzdanje. Naime , najveću slavu mu je donijela uloga u seriji Ubice mohga oca , gdje je glumio inspektora Mirka , te je za tu ulogu dobio veliki broj pozitivnih kritika od svojih kolega.

 

 

Od kako je na javnoj sceni Marko je nastojao da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti i medija , ali s druge strane njegova majka koja je veoma aktivna na društvenim mrežama , na Instagramu vrlo često podijeli svku lijepu vijest u njihovj porodici , pa je tako javnost saznala i neke stvari iz života glumca koje bi on vjerovatno sakrio. Nedavno je Svjetana napisala kko se rodilo njeno peto unuče , malena Lenka , koja je drugo dijete Marka i Marije , pa je javnost na taj način saznala da je glumac po drugi put postao otac. Marko je jedne prilike rekao da je njegova majka udovica , ali da nikada nije sama , te da oko sebe uvijek ima svoju djecu i unučiće koji je vole i paze.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here