Nedavno je na društvenim mrežama , iz Njemačke osvanuo video , koji pokazuje neočekivan artikal na policama u trgovini . Mnogi koji su pogledali video , ostali su zatečeni kada su vidjeli šta se to tamo prodaje . Video je za samo nekoliko dana postao viralan , a u Srbiji se počeo masovno dijeliti .

 

 

Naime , pojavio se video koji prikazuje prodaju vrećice sa ostatkom klipa kukuruza . Prema objavi na Tviteru , u Njemačkoj je ostaci kukuruza ne bacaju tek tako , već su našli mnoge korisne stvari koje su zatim iskoristili . Na našim prostoria se ova stabiljka naziva Komiljka , ili Čutka , u zavisnosti od podnevlja u kojem se živi . Naime , u Njemačkoj se 15 komada komiljke prodaje za 8 eura , što ga čini popularnim artiklom , a naša ga zemlja ima za izvoza.

 

 

Korisnici Tvitera su se zapitali koja sve može biti njegova svrha , pa je tako ispod videa nebrojeno komentara . Mnogi komentari su bili pozitivni ,te je većina bila šaljivog tipa kako što je:”Šleper kukuruza mi stoji nadohvat ruke , čovječe nisam znao da sam milioner” glasio je jedan od komentara. U nastavku je jedan od korisnika objasnio da kočanjka ima niz mogućnosti za upotrebu , neki koriste za zatvaranje određenih boca i većih galona , često se koristi za paljenje vatre , a prije se koristilo i za struganje , čišćenje ribe.”Čitav svoj život sam proveo na selu , samim tim sam dobro poznat koliko kočanjka može biti korisna . dok neki bacaju novac na bezazlene stvari , mi koji čitav dan vrijedno radimo , naučili smo iskoristiti sve resurse koje imamo . Moja porodica skladišti kočanju već nekoliko godina , a prvenstveno koristimo za loženje i zbog toga smo predgodnih godina smanjili kupovinu ćumura.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here