U današnje vrijeme na internetu i društvenim mrežama možemo vrlo često naći istinite priče , koje se nebi mogle zamisliti ni u najluđim snovima. Naime , život piše najbolje romane , a živi primjer za to je žena pod imenom Lusi Hamfri, koja ima 44 godine , a koja je bolovala od rijetke bolesti lupus , nakon čega su joj otkazali bubrezi.

 

 

Za njeno ozdravljenje doktori nisu davali nimalo šanse , čak štaviše rekli su joj da joj je ostalo vrlo malo vremena te da će uskoro umrijeti. Kako je od te bolesti bolovala već 15.godina , ona se pomirila sa svojom sudbinom , te je odlučila da posljednje dane svoga života provede sa svojom porodicom , te da uživa u vremenu koje joj je ostalo.

 

 

Jedan dan je odlučila da sa svojim partnerom Senidom Ovenom , i njihovim psom dobermanom Indijem de na plažu. Kada su došli na plažu , pas je odmah počeo da prilazi jednoj ženi koja se nalazila u blizini njih, te se nije odvajao od nje. Kasnije se ispostavilo da je ta žena Kejt Džejms koja ima 40 .godina i jedna je vrlo dobra duša, koja je savršen donator za Lusi , a i nalazila se na listi donatora . Kada su se upoznale , Lusi je ispričala svoju tešku životnu priču , te je Kejt odlučila da joj pomogne . Odmah su urađene analize , a doktori nisu mogli vjerovati a savršeno odgovaraju jedna drugoj. Lusi je rekla da je to pravo čudo što je Indi najušio Kejti na plaži , te da se to niije desilo , ona vjerovatno danas nebi bila živa. Transplatacija je obavljena krajem prošle godine , i obje se osjećaju odlično, a postale su velike prijateljice.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here