Moramo priznati da ne samo u Srbiji , nego i svugdje u svijetu postoji pregršt vjerovanja vzano za fotogafije pokojnika. Neki vjeruju da fotografije pokojnika nebi trebali držati izložene jer unose lošu energiju u dom , dok druki pak vjeruju da ih treba izložiti jer su slike premiunulih rođaka neka vrsta anđela čuvara koji vas štite od svega negativnog.

 

 

Postoje osobe koje su sujevjerne , pa za njih je pitanje šta raditi sa fotografijama kada osoba premine nije nimalo naivno. Postoje razna pravila i rituali koji treba da se poštuju kako bi se izbjegla nesreća ili pak suprotno kako bi se prizvala sreća ili radost.

 

 

Svakako jedan od najvažnijih vjerovanja je ta da pokojnik ima vezu sa drugim svijetom , ali se vjeruje da slika koja prikazuje preminulu osobu ne tvara vrata u taj svijet. Oni koji se bave ezoterijom kažu ukoliko često gledate u sliku preminulog i razišljate o problemima i mukama kroz koje je prošla ako su Vam asocijacije na tu osou negativne , onda rizikujete da se u vaš dom useli loša energija. Ezoteričari preporučuju da takve fotografije odložite u jedan album i da ga s vremena na vrijeme prelistate. Što se tiče kačenja slika pokojnika na zid, to su mišljenja onih koji su sujevjerni podjeljena. Po nekima to nije nikako dobra ideja jer može da se unese disbalans u dom , a po nekima je upravo suprotno , vjeruju da slike na zidu donose mir , pod uslovom da je riječ o osobi s kojom ste imali dobar odnos. Svakako treba imati na umu da su ova pravila često sujevjerje tako da ih se ne treba strogo pridržavati.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here