Postoji mnogo zvezda koje su na početku svoje karijere izabrale nadimak ili umetničko ime. To je bio slučaj i sa Sašom Jakšićem i Srđanom Todorovićem koji su postali Žika, Nada Polić koja je postala Ana Bekuta, kao i Fahreta koja je postala Lepa Brena. Nedavno smo saznali da je pravo ime Ilde Šaulić takođe prošlo kroz promene.

Ćerka preminulog Šabana Šaulića ima potpuno drugačije ime u svojoj ličnoj karti u odnosu na ime koje je postalo prepoznatljivo u muzičkom svetu. Ime je dobila po svojoj baki, majci pokojnog muzičara, od koje je nasledila lepotu i talent za muziku.Ilda je ime koje je baka nosila, Ilduza, što na arapskom znači “srećna zvezda” i varijanta je imena Jilduza. Ako je suditi prema tumačenju, možemo reći da Ilda potpuno odgovara svom imenu. Gde god da se pojavi i zapeva, ona privlači pažnju, čime je Šabana izuzetno ponosan.

Često je Šaban upoređivao ćerku sa majkom u intervjuima, a evo šta je govorio o starijoj Ilduzi:Talenat sam nasledio od majke. Ona je divno pevala. Kada bi počela da peva, cela komšiluk bi je slušao. Uvek sam se pitao kako je znala španski jezik. Sećam se da je pevala pesmu ‘La pico nera’.

To je predivna pesma. Otac, ona i ja smo sedeli u vozu, a ona bi počela da peva. Kada bi stala usred vagona i počela da peva, izgledala je neverovatno velika. Posmatrao sam je. Stajala je kao velika kuća, pevala i objašnjavala sve rukama. Nikada je nisam pitao odakle je znala tu pesmu – objašnjavao je. Pravo ime Ilde Šaulić bilo je posebno za Šabana, ali tokom vremena se spontano i slučajno skratilo. Danas je pevačica poznata isključivo po svom šarmantnom i jedinstvenom nadimku.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here