Poznato je da brojni renomirani sportaši potječu s područja bivše Jugoslavije. Zlatan Ibrahimović, slavni švedski nogometaš bosanskog podrijetla, pokazao je svoju velikodušnost kupnjom crkve za svoju majku Jurku po impresivnoj cijeni od 9,24 milijuna eura. Osim ovog neprocjenjivog dara, osigurao je stan za svoju sestru u Novalji, osnovao holding za svog polubrata Aleksandra, a ocu je nabavio poseban stan u kojem ga je smjestio. Također je uložio u nekretnine u vrlo poželjnim dijelovima New Yorka i Miamija, poznatim po povoljnim poreznim propisima.

Prema izvješćima iz medija, Ibrahimović mudro upravlja svojim bogatstvom nekretnina koristeći tvrtke registrirane na imena članova svoje obitelji i angažirajući pravne timove specijalizirane za prijenos vlasništva u porezne oaze. Postoji priča da je Zlatanov otac u brak ušao s ciljem stjecanja švedske dokumentacije. Roditelji Zlatana, koji su se rastali dok je on još bio dijete, nikada nisu imali miran odnos. Kako su njihovi sukobi eskalirali, bilo je neizbježno da će njihov brak završiti razvodom. Nakon razdvajanja, Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su živjeti s majkom. Podijelili su svoj život s polusestrama i polubratom.

U svojoj poznatoj autobiografiji “Ja sam Zlatan”, slavni napadač prenosi svoju neumoljivu odlučnost i inspiraciju unatoč izazovima s kojima se susreo u privatnom životu. Njegovi brakovi bili su ispunjeni nedaćama i rijetko su se razvijali onako kako je zamislio. Unatoč tome, njegova trajna ljubav prema nogometu ostala je snažna. Kako bi pomogla u uzdržavanju obitelji, Jurka Gravić je preuzela ulogu čistačice, posvećujući tom poslu čak 14 sati dnevno. Zlatan je često pratio majku u njenim poslovima, pružajući joj pomoć i primajući skromnu nadoknadu za svoj trud.

Danas Zlatan Ibrahimović potvrđuje da mu je majka kontinuirano bila izvor podrške i da je to zaista zaslužila. Još od njegovih formativnih godina, Ibrahimović je bio visoko cijenjen kao uzor među mlađim pojedincima zbog svog izvanrednog nogometnog talenta i ponašanja izvan terena. Ipak, otvoreno je govorio o svojem turbulentnom odrastanju, sudjelovao u problematičnim situacijama poput krađe bicikala i suočavao se s izazovima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here