Željko Obradović je trener košarkaškog kluba Partizan , koji je proteklih mjesec dana bio u fokusu srpske sportske javnosti . Naime , oni su izgubili odlučujuću utakmicu od Real Madrida koja se igrala u glavnm gradu Španije. Poznato je da je Željko trofej Eurolige do sada osvojio ukupno devet puta , a svaki put se on sa svojim igračima na terenu izgara do kraja i ostavlja srce , ali izgleda da ovoga puta to nije bilo dovoljno.

 

 

Naime , Partizan na veliku žalost nije uspio da izbori učešće u elitnom evropskom takmičenju , ali su se igrači kao i trener odmah fokusirali na plej of ABA lige. Željko je u mladosti igrao u Partizanu od 1984.godine do 1991. , a nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije , s akojom je osvojio zlato na Svjetkom prvenstvu u Buenos Ariesu i olimpijsku medalji.

 

 

Obredović nikada u javnosti nije želio da dijeli detalje iz njegovog privtnog života , ali je javnosti poznato da je on već decenijama u braku sa svojom suprugom Vesnom , s kojom ima sina Đorđa i kćerku Anju. Oboj su danas odrasli ljudi , a njegov sin je krenuo očevim stpama , te se bavi košarkom , dok se Anja bavi umjetnošću . Zbog posla je ona jedno vrijeme živjela u Parizu kao i u Barseloni , a danas živi u Sloveniji , te je vlasnica galerije Hestia u Beogradu. Anja govori sedam svjetskih jezika , i to joj je hobi , a od svog oca je naslijedila energiju i osmijeh koji je prepoznatljiv i koji se vidi na slikama. Anja je udata i prije dvije godine je postala majka djevojčice Mile.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here