Najbolji teniser svijeta , po mišljenju mnogih je svakako Novak Đoković . Iako ima mnogo onih koji osporavaju njegov reord i tvrde da on nikada neće biti voljen kao Federer ili Nadal. Naime , zapadni mediji su od Novaka napravili negativca , jer ne mogu da podnesu da je jedan dječak sa Balkana pokvario rivalstvo između Rafaela i Nadala, uz to je uspio da obori sve rekorede.

 

 

Doznajemo da se Novak trenutno nalazi u Rimu gdje će nakon duže pauze učestvovati u turniru i njegovi obožavatelji jedva čekaju njegov prvi meč. Novak je teniser koji je zaradio ogroman novac na turnirima , a njegov imetak se procjenjuje a oko 300 miliona dolara. Međutim , njegovo djetinstvo nije bilo nimalo lagano . Iako danas Novak sebi i svojoj porodici može da prišti sve što im padne na pamet , to nije uvijek tako bilo , i težek je put bio do toga , ali on je odkaz da se rad i trud itekako isplate.

 

 

Naime , kada je bio dječak , njegova majka Dijana , i otac Srđan živjeli su sa njim i još dva njegova brata u jednom malom podstanarskom stanu u Banja Luci.Njegovi roditelji su se žrtvovali 15.godina , kako bi Novaku omogućili da trenira , a zbog toga su patila i njegova braća Marko i Đorđe jer se nisu mogli njima posvetiti u tolikoj mjeri , koliko su se posvetili Novaku u svakom smislu , i finacijski kao i psihički. Srđan je smatrao da je Đorđe imao i više talenta od Novaka za tenis , ali nisu imali novca da mu omuguće kao što su Novaku. Novak je išao u školu Bora Stanković , a na zgradi u kojoj su tada stanovali se nalazi njegov mural.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here