U današnjem članku ćemo pisati o majkama , koje su spremne da prežive i pravi pakao od života a sve kako bi zaštitili svoju djecu. Žena po imenu Zdenka Mijailoić je prola kroz buran životni period , kada joj je 1992.godine , Centar za Socijalni rad u Njemačkoj oduzeo sina. Naime , tada joj se srušio cijeli svijet pod nogama .

 

 

Zdenka trenutno živi u Francuskoj sa mužem i četvero djece , a veliku podršku u tom životnom periodu je imala od svoje porodice. Naime , Zdenka svog sina Miloša nije vidjela 31.godinu , a sada se ponovo s njim povezala putem društvenih mreža.. Zdenka se prisjetila godine kada su se ona i njen drugi suprug odlučili preseliti u Njemačku u potrazi za boljim životom za svoju porodicu , jer je tada bio rat u Jugoslaviji. Zbog viznih ograničenja nisu mogli povesti svoju djecu . Tada se za to vrijeme u Srbiji dogodila nesreća kada je Miloš imao samo dvije godine. Naime , dijete je nakratko ostalo bez nadzora na rubu prozora , ali srećom komšinica ga je spasila i spriječila tragediju.

 

 

Incident su zabilježili policija i socijalni radnik , te su dijete oduzeli i dai na posvajanje . Ni majka kao ni biološki otac nisu bili pristni kada je dijete oduzeto. Otac djeteta nije mario za to , ali Zdenka je bila slomljna . Pokušala je da sazna gdje joj je dijete ali uzalud , sama išta nije mogla. Međutim napokon je došlo vrijeme da se sin i majka spoje . Zdenka je ispričala da je i ona usvojena kada je izašla iz bolnice , te se osjeća sretnom što ju je udomila osoba koja joj je bila više od majke . Nažalost ona je umrla 1992.godine , kada je Zdenka otišla u Njemačku.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here