Vangilija Dimitova , poznata kao Baba Vanga , rođena je u Strumici 1911.godine. Vjerujemo da nema osobe na Balkanu koja nije čula za ovu bugarsku proročnicu. Naime , nju je još u djetinstvu zadesila žestoka oluja , koja ju je bacila u nebesa , i od tada je dobila moć da predviđa budućnost . Iako je bila slijepa , Baba Vanga je mogla jasno vidjeti šta će se desiti u budućnosti , u cijelome svijetu.

 

 

 

Baba Vanga je često za mrt govorila da je to samo prelaz između dimenzija , te se čvrsto držala uvjerenja da smrt nije konačna i pozivala je druge da se ne boje smrti , da je to jedan sasvim običan i bezbolan proces . Njezino uvjerenje da duhovi postoje je bilo odlučno . Baba Vanga je jednom prilikom ispričala:

“Prije mnogo goina doktor mi je propisao tablete za regulaciju krvnog pritiska . Međutim , kada su tabete uzrokovale nus pojave , ja sam ih prestala konzumirati . Usta su mi se sušila , jezik je postao nepokretan i stalno sam se osjećala pospano , te sam se vratila starom liječenju , svojim travama. Uprkos tome što sam bila bolesna , posjetitelji su dolazili meni pričavši mi svoje jade u nadi za fizičku i duhovnu obnovu. Među njima su bili najutjecanije svjetske ličnosti , ali i siromašni iz mog grada . Moji proročanski talenti su se proširili na predviđanje sudbina Hitlera , Putina , Staljina , Lady Dee i najznačajnijih globalnih nesreća . Rekla je Baba Vanga davne 1995.godine.

 

 

Baba Vanga je osim narušenog zdravlja imala i viziu svoje smrti . Iako je pomogla brojnim drugima kroz svoje alternativne lijekove , Baba Vanga ih je odbila konzumirati , i pustila je da umre na sasvim običan i prirodan način . Odbacila je modernu medicinu i odbila sve preglede . Držalase tog stava do kraja.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here