Amerikanka Čendler Vest je kupila vintage torbicu za 1 dolar, te ju je bila ostavila u ormar na gomilu i zaboravila na nju, da bi godinu dana kasnije, zahvaljujući internetu otkrila da je to zaista rijetka Cartier torbica, te ju je na kraju prodala za 9.450 dolara – a sve je opisala na TikToku, te je ispričala kako je ova starinska torbica koju je platila jedan dolar na kraju vrijedila tri puta više od njene kirije. rekla je i da je torbicu našla u novembru 2021. godine dok je tražila artikle za svoju Etsi prodavnicu.

@ciao.chandler

My most 💰💰antique find to date. #antiques #1920sfashion #antiqueclothing #finejewelry

♬ original sound – Chandler 🌸

Nakon što je kupila veliku količinu ”vintage” odjeće za nekih 75 dolara, pogledala je i neke manje artikle, te je odlučila da kupi i tu torbicu za koju nije postojala ponuda. Rekla je kako je pomislila da je to muzejski primjerak, te da će vrijediti više od traženog jednog dolara. Ta torba je više od godinu dana ležala kod nje a gomili stvari koje je planirala da istraži, a onda se sjetila torbe godinu dana kasnije, te je nakon početnog istraživanja na Googlu, obratila se i grupi na Facebooku koja se bavi identifikacijom antikviteta i starinske odjeće.

@ciao.chandler

Replying to @Michelle Barnett bag reveal 💕 the full storytime is in my earlier videos 😄

♬ Across The Train – Bradley Thomas Turner

Rekla je da je dobila odgovor da je predmet francuska art deco večernja torba iz 1920-ih , te da bi dragulj na kopči mogao da bude pravi dijamant, te su je savjetovali da sve to provjeri kod zlatara. Zlataj je potvrdio da kopča ima 12 dijamanata te joj je preporučio da se obrati aukcijskim kućama, te je na kraju tu torbu prodala za 9.450 dolara.

@ciao.chandler

Replying to @Kat the rest of the story of my most 💰💰 antique find

♬ original sound – Chandler 🌸

Vest je rekla za medije da je, nakon taksi, njena zarada bila 6.600 dolara. Rekla je da će dio tih para iskoristiti da otplati dug na kartici, a da će ostatak da uloži u svoj posao, kao i na jednu starinsku haljinu koja joj je zapala za oko, a ostatak ide na štednju

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here