Srbiju je prošle sedmice pogodila vijest o dvije tragedije koje su se dogodile , a u kojima je živor izgubilo 17 osoba , a ranjeno preko 20 . Da stvar bude još strašnija , počinioci ove tragedije su 13-godišnji Kosta Kecmanović i 21-godišnji Uroš Blažević. Tragedije su se dogodile na Vračaru i u Mladenovcu.

 

 

Cijela regija se pita šta je to potaklo 13-godišnjeg dječaka da počini ovaj strašni zločin , a pojavile su se i priče da je dječak bio žrtva vršnjačkog nasilja koje je sve češće u školama . O ovoj temi se posljednjih dana mnogo priča , a o njoj je progovorila i voditeljica emisije Brak na neviđeno , Milica Kon ,koja je supruga poznatog muzičara Marka Kona , te ispričala da je i njihova kćerka bila izložena vršnjačkom nasilju..

 

 

Naime , Milica je rekla da njihova kćerka id eu prvi razred , te da je doživjela da je jedan dječak drži a drugi udara . Milica je dodala da u državnoj školi koju pohađa njena kćerka uposleni ne mogu ništa po tom pitanju jer je zakon takav.Milica je dodala da učiteljice otvaraju bolovanja kako bi pobjegle iz škole jer ne mogu učenicima da budu autoritrt. U istu školu ide i sin jednog advokata koji već duže vrijeme nosi sa sobom nož , te mnogi to znaju ali tvrde da mu ništa ne mogu , jer mu je otac utjecajan . Ovaj slučaj je poznat od prije , a donesena je mjera da dječakov otac mora doći u škou i da bude prisutan s njim na nastavi. Milica ističe da je oo veoma zabrinjavajuće za cijelo društvo.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here