Poznati doktor prirodne medicine , i sertifikovani nutricionista Predrag Nenadić , je nadvno proširio svoje znanje na Univerzitetskoj klinici Ludwigshafen u Njemačkoj . On je objasnio kako možemo očistiti jetru ,te na koji način se riješiti štetnog holesterola . Doktor je istakao da masna hrana ne stvara stanje masne jetre , kako smo to do sada mislili. Dodatni šećer se taloži u masno tkivo sa strane jetre , holin koji je obično prisutan u mesu , jajima distributira taj holesterol , i on ostaje u jetri umjesto u masnom tkivu . Zbog toga se razvija veći stomak , zadnjica i drugi dijelovi tijela.

 

 

Kada ne jedemo dovoljno dobrih masti koje smo eliminisali zbog brige da ne dobijemo holesterol , mi onda dobijemo masnu jetru, to je takozvana nealkoholna masna jetra , koja nije u stanju da tetoksificia naše tijelo i otkloni otrove iz njega . Tada se pojave bubuljice , koža se ljušti , i dobijemo svrab po cijelom tijelu. On je istakao da hrana koju jedemo ne uzrokuje masnu jetru , te da jedna trećina obroka neznatno utiče na holesterol .

 

 

Doktor je također dodao da je holesterol neophodan za ljude jer se koristi za proizvodnju brojnih hormona i pomaže u izgradnji ćelijskih membrana . Istakao je da postoji dvije vrste holesterola , dobri i loši , koji se simoliziraju HDL i LDL.Ukoliko postoji više LDL holesterola onda imamo problem , Trigliceridi ne potiču iz masne hrane , umjesto toga dolaze iz previše šećera , ugljikohidrata i voća. Kardiolog preporučuje također , što manje unošenje soli , instant supa kao i energetskih pića. Ako želite da sačuvate svoje srce izbjegavajte ove namirnice.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here