Zlatan Ibrahimović je poznat po svojoj nevjerojatnoj samouvjerenosti i izgrađenom samopouzdanju koje ga prati kroz život. Unatoč suočavanju s brojnim izazovima i početnim sumnjama, Zlatan se uspio izdići kao jedan od najboljih nogometaša svijeta s impresivnom karijerom i visokom zaradom. Zanimljivo je da je jedina osoba koja je sumnjala u njegove sposobnosti bila njegov vlastiti otac.

Šefik Ibrahimović, poznat i kao Kinko, počeo je svoj život kao imigrant u Švedskoj i radio je kao domar. Međutim, brzo je pronašao put u svijet narodne glazbe kao pjevač i stekao je veći uspjeh i obožavatelje u balkanskim pubovima diljem Europe nego na YouTubeu, gdje ima skromnu pratnju od nekoliko tisuća entuzijasta narodne glazbe.

Šefik je posvetio dvije pjesme svom sinu Zlatanu: “Sine moj, Zlato, Zlatane”, “Lijepa si, Bijeljino” i “Vraćam ti se Bosno”. Prva snimka datira iz 1991. godine kada je Šefik gostovao na TV Sarajevo izvodeći pjesmu “Teško je voljeti”. Šefik je oduvijek uživao u posjetama kafanama i opijanju alkohola, a ta sklonost na kraju je dovela do raspada njegovog braka s Jurkom, majkom Zlatana Ibrahimovića.Zlatan je započeo svoju profesionalnu karijeru kao član MBI tima, zajedno sa svojim sunarodnjacima iz Švedske, ali nakon nekoliko godina prešao je u tim FBK Balkan. Postojala je značajna razlika između ova dva kluba, a to se očitovalo i kroz ponašanje očeva na tribinama.

Dok su očevi igrača MBI tima svoju podršku iskazivali oduševljenim navijanjem i bodrenjem, očevi u novom klubu pribjegli su vrijeđanju vlastite djece. Glasno bi uzviknuli: “J***m li ti majku!” To je podsjećalo Zlatana na dom, ali je ipak pronašao utjehu u novom okruženju. Njegov otac nije dolazio na njegove utakmice niti mu pružao bilo kakvu akademsku podršku. Bio je zaokupljen vlastitim porocima – alkoholom, osobnim sukobima i jugoslavenskom glazbom, kako je Zlatan ispričao u svojoj autobiografiji. No, takav odnos očinstva prema sinu nije trajao zauvijek. Šefik je doživio ključni trenutak u svom životu koji ga je preobrazio iz ravnodušnog u predanog oca i nepokolebljivu podršku svom sinu. Počeo je dolaziti na svaki trening, pažljivo skupljajući novinske članke i posvećeno prateći sve utakmice svog sina. Ta veza između oca i sina održala se do danas.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here