U današnjem digitalnom dobu, kada otvorimo nečiji Instagram profil, često smo izloženi raznovrsnom sadržaju, posebno kada je riječ o ženama. Naime, kako bi stekle veliki broj pratilaca i mogućnost zarade putem društvenih mreža, mnoge se osobe odlučuju na pružanje više od očekivanog.

U tom kontekstu, žene iz svijeta estrade se posebno ističu, približavajući se izgledom glumicama iz pornografskih filmova. Jedna od njih je nedvojbeno Dara Bubamara, iako je majka maloljetnog dječaka, ne libi se pokazati svoje atribute. Naime, dobro je poznato da Dara ima izražene obline, ponosno pokazuje svoje obline, a upravo zbog toga ima veliki broj pratitelja, uglavnom muškaraca.

Popularna “Novosadska zvrka” konstantno objavljuje najnovije fotografije na Instagramu, a nedavna objava koju je podijelila rano jutros pokazuje da je Dara odlučila istaknuti svoje obline. Mnogi su je usporedili s rijaliti igračicom Miljanom Kulić, posebno u periodu prije nego što je Miljana podvrgnuta operaciji smanjenja želuca. Velik broj optužbi usmjeren je prema Dari, tvrdeći da koristi fotošop, ali popularna Bubamara je na tu temu izjavila: “Mediji konstantno pišu da retuširam slike. Što se slika tiče, malo ih uljepšam, to je sasvim normalno. To rade svi i ne vidim problem u tome. Zašto bi to smetalo nekome ako se meni sviđa? Nije mi jasno kako se video može fotošopirati. Zašto pričaju da to radim kada nije istina? Samo se debljam tamo gdje trebam.

Na ljetovanjima često objavljujem fotografije. Tada se jasno vidi da se ništa ne može promijeniti. Iskreno, nije me briga što drugi misle o meni. Kao javna ličnost, navikla sam se na razne priče i članke”, izjavila je Dara. Važno je napomenuti da svaka osoba ima pravo na izbor i da je odgovorna za vlastiti sadržaj na društvenim mrežama. Odluke o prikazivanju i uređivanju fotografija su osobne i svaka osoba ima pravo da odluči kako će predstaviti sebe i svoje tijelo. Važno je da budemo svjesni da društveni mediji mogu stvarati lažne ideale ljepote i da trebamo biti samokritični u tumačenju onoga što vidimo na internetu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here