Porodica Lazarević, koja je pretrpela mnogo izazova u životu, danas se nalazi u Francuskoj, gde je Anđela, članica porodice, dobila veliko priznanje za svoje izuzetne rezultate. Dragana i Bogdan su iz Peći, sa Kosova i Metohije. Nakon povlačenja srpske vojske i policije 1999. godine, napustili su svoj dom i krenuli u nepoznato. Privremeno su se nastanili u Vrnjačkoj Banji, gde su nekoliko godina kasnije dobili ćerku Anđelu. Međutim, teška ekonomska situacija u Srbiji ih je navela da se još jednom sele.

Godine 2010. odlučili su da probaju svoju sreću u gradu Mecu, na istoku Francuske. U početku su se suočili s teškoćama, nedostatkom poznavanja jezika i boravišne dozvole. Bogdan je kao glava porodice pronalazio sitne poslove kako bi prehranio svoju porodicu. Ipak, uz veliki trud i poštenje, porodica Lazarević je uspela da reguliše svoj status u Francuskoj 2017. godine. U međuvremenu, Anđela je dobila sestru Miu i brata Miloša.

Od samog početka školovanja u Francuskoj, Anđela je pokazivala izvanredno znanje i postizala fantastične rezultate uz marljiv rad. Tokom osnovne škole dobijala je razna priznanja za svoj trud. Kada je došao trenutak za upis na fakultet, odlučila je da studira medicinu. Anđela je tokom prošle godine postigla izuzetne rezultate na fakultetu, zbog čega je cela Francuska divljenjem oduševljena. U roku od jedne godine, dala je po dve godine studija na dva fakulteta – Medicinskom fakultetu i fakultetu fizike i hemije – s maksimalnim ocenama. Njeni profesori s oba fakulteta ne štede reči hvale i ističu da dugo nisu videli tako genijalnog studenta.

Anđela je među 1.470 studenata na fakultetu u Nansiju izabrana za najboljeg studenta, a kasnije je dobila isto priznanje na nacionalnom nivou u svojoj oblasti. S obzirom na to da Francuzi ne prepuštaju ništa slučaju, ponudili su joj specijalizaciju kao izuzetno talentovanom studentu već od 2024. godine. Njena reputacija se proširila i Švajcarska je poslala ponudu da u potpunosti finansira Anđelinu specijalizaciju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here