Ljiljana Žikić Karađorđević je u devedesetim godinama bila veoma poznata. Naime , ona je pobijedila na izboru za Miss , a mnogi koji je iz tog vremena poznaju , kažu da je bila toliko šarmantna da je malo ko mogao da joj odoli. Ljiljana je rođena u Kraguljevcu i bila je jedno od troje djece u porodici oca Živke i majke Milice.

 

 

Ljiljanini roditelji su se razveli , a djeca su sa majkom preselila u Žabare , kao znak protesta protiv oca koji je napustio . Ljiljana je odbacila očevo prezime , Đogović , i uzela majčino djevojačko Žikić. Ljiljana je studirala u Beogradu i diplomirala je na fakultetu organizacionih nauka. Nakon pobjede na izboru za Miss , odlučila je da se bavi manekenstvom , a okušala se i u glumi , pa je imala nekoliko epizodnih uloga u Balkan ekspresu.

 

 

Ljiljana se na kraju odlučila posvetit pisanju poezije i prva zbirka najnovijih pjesama nosi naziv Tebi.Ljiljanin privatni život je bio poprilično buran , ona se naime udavala dva puta i iz tih brakova ima šestero djece. Dina je njena najmlađa kćerka , a javnosti je poznata po tome što je bila učesnica nekoliko rijaliti programa. Govorilo se da je Ljiljana navodno bila u vezi sa princem Tomislavom Karađorđevićem , kojeg je upoznala 1993.godine , na Vračaru, i kako je ona tvrdila njihova veza je zapčela tri godine ranije,  mada je princ demantovao navode da su bili uajedno. Ljiljana se prijavila kao dobrovoljac u Voljsku Jugoslavije , a poginula je u jednom selu u blizini Peći iste godine kada je sa još dva saborca upala u albansku zasjedu.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here