Vesna Zmijanac je velika zvijezda srpske estradne scene, a njena kćerka također ide majčinim stopama, i to vrlo uspješno. Međutim, Vesna se posljednjih godina dosta bori sa zdravstvenim problemima.

Nakon značajne operacije srca, pjevačica Vesna Zmijanac vratila se svojim profesionalnim obavezama.

Tijekom sinoćnjeg gostovanja kod Ognjena Amidžića, Vesna je pričala o svom zdravstvenom stanju. Otkrila je da je napravila dvije premosnice i jedan stent, ali je uvjerila sve da joj je sada bolje.

Vesna je dalje objasnila kako je lako mogla umrijeti jer se nije bolje brinula o sebi, čak i o nečemu malom kao što je zdrava prehrana. Ipak, ostala je optimistična glede svog oporavka.

Vjerujem da stvar o kojoj se radi nije ograničena samo na kuhinju. Nečiji način života, razdoblje u kojem živimo i drugi čimbenici igraju značajnu ulogu. Oprostite na šalama, ali moram reći da ste me i vi iscimali ovako kasno – morala sam doći iz Čačka, rekla je Vesna.

Vesnu su ispitali pridržava li se savjeta liječnika i je li promijenila način života. Vesna je odgovorila:

Sad sam se našla u još goroj situaciji! Dali su mi krila i stavili me u plašt heroja. Govore mi da mogu raditi što god želim, bez ikakvih ograničenja. Po njima, ja više se ne moram baviti gnjavažom povlačenja svojih kofera, otkrila je.

Očekivalo se da će Vesna nastupiti na koncertu Dine Merlina. No, to se očekivanje još uvijek nije ispunilo, pogotovo s obzirom na to da je ostao još jedan koncert. Prve večeri Dino Merlin izveo je kultni duet “Jorgovani” koji je svojedobno snimio s Vesnom Zmijanac.

Kao folk pjevačica, Vesna Zmijanac se proslavila kao jedna od najistaknutijih glazbenih ikona 1980-ih i 1990-ih. Njezin doprinos svijetu show businessa postavio je nove standarde u pogledu javnih nastupa, glazbenih spotova i nastupa na pozornici.

Tijekom svoje karijere producirala je brojne pjesme koje su osvojile vrhove top ljestvica, uključujući “Nevera moja”, “Dođi što prije”, “Ne kuni oči crne”, “Kunem ti se životom” i “Kad zamirišu jorgovani, “ koju je izvela s Dinom Merlinom.

Ostali popularni hitovi su “Kazni me, kazni”, “Svadbe”, “Idem ja zemljom Srbijom” i “Bio sam sebi i rat i brat”. Osim toga, “Malo po malo” još je jedna uspješna pjesma u njezinom repertoaru.

Tijekom svoje karijere producirala je ukupno četrnaest albuma, šest singlova i brojne kompilacijske radove. Uz uspjeh u glazbenoj industriji, pojavila se i u nekoliko filmova i televizijskih serija, uključujući ‘Sok od šljiva’, ‘Kamiondžije 2’ i ‘Kamiondžije opet voze’.

U braku s Vladom Jovanovićem, bivšim šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine rodila je kćer Nikoliju. Nikolija je krenula majčinim stopama i 2010-ih započela vlastitu pjevačku karijeru.

Godine 2010. pojavila se u reality showu ‘Survivor Srbija’ zajedno sa svojom kćeri. Šest godina kasnije sudjelovala je u ‘Farmi’, no odlučila se povući iz showa kada je otkrila da Nikolija čeka dijete. Kao rezultat toga, naknadno je diskvalificirana iz natjecanja.

Njezina karijera započela je 1979. objavom prvog singla ‘Ti nisi čovjek ko zna da voli’. Nakon toga uslijedio je niz dodatnih singlova, a 1982. izdala je svoj debi album. Iste godine debitirala je u filmu ‘Sok od šljiva’ i privukla značajnu pozornost. Veliki uspjeh postigla je 1985. godine hitom ‘Nevera moja’, čiji je autor bivši suprug Miroljub Aranđelović Kemiš.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here