Nažalost, početak 2017. godine obilježen je s dvije poznate porodične tragedije koje su se dogodile tokom božićnog razdoblja. Seka Aleksić primila je potresnu vijest na Božić o smrti svog oca Milorada Aleksića, dok je Relja Popović 2. januara tugovao zbog gubitka majke, priznate balerine Zoje Begoli. Ispraćaj Zoje Begoli održan je 10. januara 2017. na Novom groblju u Beogradu, gdje su se okupili prijatelji, obitelj i brojne kolege cijenjene balerine kako bi joj odali počast.

 

 

Poznata pjevačica već šest godina nosi tešku tugu zbog gubitka oca Milorada Aleksića, koji je preminuo u bolnici u Loznici nakon kratke bolesti, kako prenosi Telegraf. Tokom blagdana suočila se s bolnim gubitkom obitelji, budući da je samo nekoliko sedmica prije toga dijelila svoje strahove s prijateljima. Uprkos tome, pronašla je utjehu u činjenici da je njezin djed imao priliku upoznati njezinog unuka Jakova. Tokom našeg posljednjeg susreta prije tri tjedna, povjerila mi se o pogoršanju zdravstvenog stanja svog oca i izrazila svoje strahove u vezi s ishodom. Prema pouzdanom izvoru bliskom Aleksiću, obavijestila ga je da je predosjećala njegovu skoru smrt. Zanimljivo je napomenuti da je izrazila zadovoljstvo što mu je ispunila najveću želju, a to je bilo da ima priliku upoznati svog unuka. Aleksić je bio izuzetno sretan kada je Sekina beba stigla na svijet, budući da je s nestrpljenjem iščekivao priliku da vidi preslatkog malenog Jakova.

 

 

Danas se obilježava tačna godišnjica od smrti oca Seke Aleksić, tužnog događaja koji se odigrao prije šest godina. Seka, poznata pjevačica, bila je uz oca Milorada sve do njegovog posljednjeg daha u Loznici. Iskrenom porukom oprostila se od svog dragog člana porodice.“O, kako su se anđeli morali radovati kada si krenuo na svoje putovanje, najdraži moj! Kaže se da samo izvanredne duše odlaze u velikim prilikama… I tako je moj voljeni otac, Milorad, imao privilegiju osloboditi svoj duh na Božić. Kakav prikladan dan za slavlje Kristova rođenja, dan radosti! Tvoja živa energija, tvoj zarazan smijeh, tvoje melodično pjevanje zauvijek će mi biti urezani u sjećanje. Dan mog rođenja donio ti je neizmernu sreću, a ti si mami prorekao da ću biti tvoja ptičica pjevica. I doista, to sam postao, a nitko nije bio ponosniji od tebe kada si otkrio moju ljubav prema pjevanju! Stoga, dragi moj oče, neću tugovati. Vaše zemaljsko putovanje je završilo, jer ste krenuli u vječni život, daleko dragocjeniji od ovog. Naći ću utjehu u sreći i pjesmi! Otišao si na najsretnijem danu! Doživjeli ste radost ljuljajući svoje unuče u naručju i nitko se nije mogao mjeriti s vašim ushićenjem! Neka ti je vječna slava, dušo moja mila!” – Seka je prije šest godina posvetila ovu srdačnu poruku svom ocu, a istu je podijelila s javnošću.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here