Svjetske vijesti jučer su obuhvatile vijest o smrti Amelije Knaves, majke Melanije Trump. Amelia, koja je preminula u dobi od 78 godina, bila je predmet medijskog izvještavanja. Provela je svoje rane godine u skromnoj obitelji farmera, sudjelujući u sadnji i berbi luka na njihovom malom imanju. Izuzetno je razmišljati da će njena kći desetljećima kasnije postati poštovana prva dama Sjedinjenih Država. Amalijino putovanje od skromnog porijekla kao tvorničke radnice i krojačice u bivšoj Jugoslaviji bilo je relativno uobičajeno. Ali, Melanijin put do Bijele kuće bio je izuzetna spletka sudbine koja mnoge iznenađuje. Iako je potekla iz obične slovenske obitelji, uspjela se uzdići do visokih društvenih pozicija. Kako je postigla ovaj izvanredni uspjeh? Melanija je odrasla u selu Sevnica, blizu slovensko-hrvatske granice, gdje su njezini roditelji, Amalija i Viktor, dobili još jednu kćer, Ines.

 

 

 

 

Prema podacima iz slovenskog državnog arhiva, Viktor je bio član Saveza komunista, što je obitelji omogućilo udoban život unatoč ograničenim sredstvima. Prema lokalnom stanovniku, Knavs je imao široku mrežu kontakata koja im je omogućila pristup ekskluzivnim predmetima i potrepštinama, uključujući rijetke automobilske dijelove koji su bili nedostupni drugima. Viktor, koji je bio gradonačelnikov vozač, istovremeno je upravljao trgovinom specijaliziranom za automobilske i vrtlarske alate. Amalija je radila kao krojačica u tvornici “Jutranjka”, uglednoj državnoj tvornici za proizvodnju dječje odjeće, koja je zapošljavala impresivan broj od 1200 radnika, čime je postala jedna od najjačih tvornica u regiji Slovenije. Prema Neni Bedek, Melanijinoj najboljoj prijateljici iz djetinjstva, zaposlenje se u to vrijeme smatralo zadovoljavajućim, pružajući stabilan i pouzdan izvor prihoda koji je omogućio udoban životni standard. Melania je svoje rane godine provela u stanu unutar državnog stambenog kompleksa, dok je njena obitelj marljivo štedjela sredstva za izgradnju vlastitog stana. Tek 1984. godine, kad je Melania napunila 14 godina, konačno su se preselili u novoizgrađenu dvokatnicu. Melanijin izvanredan ulazak u svijet manekenstva već sa pet godina bila je ključna točka njezinog uspjeha. Pozirala je za stranice modnih kataloga istih marki odjeće s kojima je povezana njena majka, potaknuvši njezinu vječnu strast prema svijetu mode. Iako je bila primljena na Sveučilište u Ljubljani na studij arhitekture, hrabro je odlučila napustiti obrazovanje i umjesto toga nastaviti karijeru modela. Sa 17 godina, Melanijin život neočekivano se transformirao kad ju je primijetio poznati slovenski modni fotograf Stane Jerko na natjecanju modela. Taj slučajni susret otvorio je vrata za mladu Slovenku u glamurozni svijet mode. Nakon preseljenja u Milano, brzo je sklopila svoj prvi ugovor za modeliranje, označivši početak njezinog nevjerojatnog uspona u industriji. Od tada se njezina karijera vinula do nezamislivih visina, čvrsto utemeljivši njezino mjesto u povijesti mode.

 

 

 

 

 

Uprkos izazovima, Melanija nikada nije izgubila snažnu povezanost sa svojim roditeljima i redovito im je izražavala zahvalnost zbog njihove podrške u otkrivanju njezinog pravog mjesta u svijetu. Gospođa Trump priznaje roditeljski trud u uspostavi uspješnog života u Americi i njihov aktivni doprinos naciji koja potiče pojedince da prate svoje snove i pretvore ih u stvarnost. U intervjuu za “GQ” 2016., istaknula je divljenje radnoj etici roditelja, naglašavajući njihovu inteligenciju i kompetenciju unatoč različitom odgoju. Unatoč uspjehu njihove kćeri, roditelji Knavs ostali su skromni i nenametljivi. Prvi susret Amalije, Viktora i Donalda Trumpa dogodio se 2002. godine tijekom njegove posjete Sloveniji, dok su se više puta susreli tijekom Trumpova predsjedničkog mandata u Bijeloj kući i na njegovom imanju Mar-a-Lago. Nakon rođenja sina Barona 2006., Melanija je još više cijenila podršku Amalije i Viktora, koji su često dolazili u Sjedinjene Države kako bi pomogli u brizi za unuka.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here