Pjevač Dino Merlin je jedan od najpopularnijih na Balkanu . Poznato je da pjevač voj privatni život drži daleko od očiju javnosti , ali je za medije jedne prilike izjavio da je sa svojom suprugom Amelom bio et godina , prije nego su stupili u brak .

 

 

-Pjevač je istakao da su Amela i on zajedno od njegove sedamnaeste godine , i još uvijek im je lijepo , nemaju problema ni skandala . Inače Amelini roditelji nikada nisu bili za njihovu ljubav , jer je u mladosti Dino bio veoma siromašan , dok je Amela studirala arhitekturu i poticala je iz imućne porodice . Njih dvoje su se dugo borili i krili , ali nisu dozvolili da ih bilo ko rastavi . Nakon pet godina zabavljanja odlučili su da se vjenčaju . Bilo je to romantično vjenčanje , iako je Dino Amelu bukvalno oteo , a uz njih su tada bili samo Dinin kum i njena sestra koja joj je bila kuma. Govor matičarke je bio predug , a Dino je samo gledao pema vratima da nebi neko došao i pokvario im sreću.

 

 

Nakon vjenčanja su otišli na bračno putovanje u Dubrovnik , a kada su se vratil preselili su se kod njegove majke , i tada ih je udario šamar realnosti. Dino je morao naporno da radi , a Amelini roditelji su bili toliko ljuti da nisu htjeli pola godine da s njima razgovaraju. Amela i Dino sada imaju dvoje djece , i žive u skladnom braku već više od tri decenije. Dino je istakao da nikada neće zaboraviti trenutak nakon svoje prve turneje po Jugoslaviji , kada se vratio kući praznih džepova i gladan.

-Moja žena je stajala na vratima sa bebom , i odmah me upitala jesi li nam šta donio , nemam za mlijeko . Nisam donio ništa , jer nisam ništa zaradio , troškovi su bili veliki. Dao bih sve da sam t noći mogao odgovoriti : “Da donio sam 100 maraka “-kazao je Dino svojevremeno.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here