Šape i orašari bili su sastavni dio svake značajnije proslave ili tradicionalnog događaja u mojoj obitelji, a posebno Božića. Kao dijete nisam mogla zamisliti nijednu svečanu prigodu bez njih.

Proces stvaranja orašastih plodova slijedi isti recept koji se koristi za šalice, a koji uključuje delikatno punjenje šećerom i maslacem.Za njihovu izradu potrebno je imati kalupe koji su u obliku oraha i manje su veličine.

Masa mljevenih oraha je 700g.

Količina brašna potrebna za ovaj recept je točno 200 grama.

Količina masti je točno 150g.

Potrebna količina šećera je točno 100 grama.

Jedno jaje.

Kalupi su bitan alat u proizvodnji. Kvaliteta i preciznost konačnog proizvoda ovisi o kvaliteti korištenog kalupa i vještini kalupara.

Masnoća i brašno dva su bitna sastojka u mnogim kulinarskim receptima. Masnoća, poput maslaca ili ulja, često se koristi za dodavanje bogatstva i vlažnosti pečenim proizvodima i drugim jelima.

priprema:

Kako biste pravilno pripremili kalupe, preporuča se na njih najprije kuharskim kistom nanijeti mast ili maslac, a zatim ih umočiti u brašno.

Premazivanje šapica po drugi put je nepotrebno ako koristite manje kalupa i duplo ih pečete.

Nakon što ste sjedinili sve potrebne sastojke, dobro umijesite tijesto. Nakon što je tijesto pravilno oblikovano, nastavite s punjenjem kalupa do pola kapaciteta.
Stavite komade na pleh i pecite ih na 180C.

Čim poprime zlatnosmeđu nijansu, možete biti sigurni da su pečeni do savršenstva. To bi trebalo trajati otprilike 15-20 minuta.

Nakon pečenja tijesto je preporučljivo još toplo premazati slojem šećera u prahu.

Prvo pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto. Nakon toga kalupe do pola napuniti pripremljenim tijestom.

Za pripremu staviti komade u lim za pečenje i peći na 180C. Nakon što se boja promijeni u zlatno smeđu, to je znak da je proces završen, što obično traje oko 15 do 20 minuta.
Nakon zagrijavanja poslasticu prekrijte slojem finog šećera u prahu.

Da biste spojili dve polovine oraha, nanesite sloj fila i ravnomerno ga rasporedite.

Idealan omjer maslaca i šećera u prahu za ovaj recept je 1:1.

Iako sada postoje brojne mogućnosti izbora kada su u pitanju preljevi za puding, i dalje smo uvjereni da je najbolji i najsuperiorniji izbor tradicionalni.

Naziv ove slatke poslastice je muškacon, ali valja napomenuti da se rade po vrlo sličnom receptu. Obično su okruglog oblika, s jezgrom od oraha na vrhu kao završnim dodirom.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here