U prošlosti, prije otprilike 15 godina, vjenčanja su bila nepotpuna bez određene vrste torte. Ovaj kolač je postojao i prije, ali se prije nije radio s pudingom. U svjetlu aktualnog trenda kremastih deserata, bilo bi dobro u tortu uključiti sloj pudinga. Iako se mogu koristiti i kupovni keksi, preporuča se koristiti kalup za izradu domaćih keksa. To je zato što je okus domaćih keksa znatno bolji.

Izrada biskvita nedvojbeno je ostvariva, sve dok ste spremni uložiti trud i pridržavati se uputa. Praksa igra ključnu ulogu u svladavanju umjetnosti pečenja biskvita.

Za pripremu ovog jela potrebna su tri jaja.
Tri žlice granuliranog šećera.
Recept zahtijeva precizno mjerenje tri žlice brašna.
Za ovaj recept potrebna je mjera od tri decilitra mlijeka.
Jedna porcija pudinga od vanilije.
Dvije žlice granuliranog šećera.
Kolači se često mogu poboljšati dodatkom jednog preljeva.

Za pripremu kompota važno je prilagoditi sastojke svojim željama. Možete modificirati mješavinu voća i začina kako biste postigli željeni okus i konzistenciju.
Šlag je popularan izbor za ukrašavanje slastica i pića. Njegova lagana i prozračna tekstura daje estetski ugodan dodir svakom jelu.

Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180 stupnjeva.
Bjelanjke umutiti dok ne postanu čvrsti snijeg. Nastavite sa dodavanjem šećera u smjesu i miješajte dok se sav šećer potpuno ne otopi. Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak nastavljajući mutiti smjesu.

Na kraju u smjesu umiješajte prosijano brašno i lagano promiješajte, najbolje ručno kako ne bi izašao zarobljen zrak.

Kako se smjesa ne bi uhvatila za kalup, preporučljivo je nanijeti sloj masti i brašna. Kada je to gotovo, smjesu pažljivo prebacite u kalup i stavite u pećnicu da se peče.
Proces pečenja uključuje prethodno zagrijavanje pećnice na 180° i pečenje oko 15 minuta, odnosno dok se rubovi ne razdvoje i jelo ne dobije blago zlatnu boju.

Nakon vađenja biskvita, bitno ga je ostaviti da se ohladi prije konzumacije.
U ovom periodu moguće je uz jelo pripremiti razno voće, poput ananasa, breskvi i šumskog voća. Iako breskve iz kompota toplo preporučuju oni koji su kušali kolač, važno je voditi računa o osobnim preferencijama pri odabiru vrste voća.

U jednom decilitru mlijeka prvo pomiješajte puding i šećer. Zatim zagrijte ostatak mlijeka do točke vrenja. Nastavite kuhati kremu kao što biste inače kuhali puding. Na kraju na ohlađeni biskvit staviti zagrijani puding.

Puding nije potrebno pustiti da se ohladi prije dodavanja voća; na vrući puding možete staviti voće. Redoslijed kojim stavljate voće nije obavezan, a ovisi o željenoj estetici vrha torte. Prema uputama na vrećici napravite preljev za kolače i prelijte ga preko njih. Po želji kao ukras dodajte malo tučenog vrhnja.

Ova torta će vam se zagarantirano svidjeti, a najbolje od svega je što ne zahtijeva pregršt sastojaka ni vremena za pripremu. Savršena je za posluživanje članovima vaše obitelji, kao i za bilo koju posebnu prigodu ili proslavu na kojoj će vaši gosti sigurno biti zadovoljni.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here