Prije više od tri decenije porodice koje su imale samo dvoe djece bile su smatrane nenormalnim, jer je tada sve češće bilo da su porodice imale 6 ili 7 djece. U današnje vrijeme , iako nam je sve omogućeno , tehnologija je napredovala , imamo sve dostpne informacije , ali nemamo djece . Sve više porodica ima pretežno jedno , eventualno dvoje djece , jer se ne usuđuju imati više djece , zbog današnje ekonomske situacije. Međutim , svjedoci smo da postoje porodice koje su izuzetak , a o jednoj takvoj Vam ioišemo u današjem članku.

 

 

Bivša članica grupe Bičarke na travi Marija , i njen suprug Vasilije , koji je redatelj , roditelji su čak osmero djece. Naime , oni imaju dvije kćerke i šest sinova. Marija ističe kako je oduvijek željela petočlanu porodicu , ali željajoj se ispunila i sada odgaja čak osmero djece. Vasilije je u interviju koji je dao 2020.godine izjvio da bi volio da ima još djece. Marija i Vasilije svako svoe dijete smatraju plodom svoje ljubavi , a ne planiranog nasljednika .

 

 

Ova neobična desetočlana porodica živi u stanu na Novom Beogradu, a njihovo svako jutro počinje sa smijehom i radošću.Marija i Vasilije su istakli da upkos hausu koja prati veliku porodicu , starija djeca preuzimaju obaveze kao što je kupovina namirnica , kako bi olakšali majci teret prilikom pripreme obroka. Starija kćerka Mariji pomaže u kuhinji pripremajući obroke za svoju braće i sestre. Doručak im je najizazovniji jer svi imaju različitepreferencije, te mogu birati različitu hranu . Uprkos hausu ,Marija se oslanja na rutinu kada je odgoj njene djece u pitanju . Ona je napravila raspored gdje svako dijete ima određeno vrijeme za svoje obaveze. Svremenom je Marija stekla bogato iskustvo , i naučila da se s lakoćom bori sa izazovima roditeljstva, jer ona ipak odgaja osmero djece .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here